Jentene var i aksjon

, mens det nå var over 100 av Norge mest talentfulle guttespillere født i 2002 og 2003 samlet, i det som er en del av NFFs landslagsskole i samarbeid med Statoil.

Blant spillerne var Randesund-duoen Håkon Alvestad og William Johnsen samt Harald Jørgensen og Xiaolong You fra Start, Daniel Berglund fra Lyngdal og Emil Windegaard fra Jerv.

– Jeg hadde det bra, lærte mye og ble kjent med mange nye mennesker. Trenere og spillere var veldig gode og det var gøy å få muligheten til å være med på dette. Det var høyt tempo og gøy å lære, sier Alvestad.

– Jeg hadde det helt topp med mange flotte mennesker og treningene var gode, sier Johnsen.

Store krav

– Samlingen var veldig bra. Nivået var ganske høyt sammenlignet med lokalt nivå. Trenerne setter store krav til prestasjonene våre, så vi må alltid være hundre prosent fokusert. Jeg lærte masse nytt, som jeg kan ta med meg hjem til klubb- og kretslag, sier You.

– Jeg hadde det fint. Det var morsomt og lærerikt, og jeg har blitt kjent med mange nye folk. Dette ga meg ny inspirasjon, sier Berglund.

– Jeg hadde det veldig gøy på landsdelssamlingen. Samlingen var tøff og lærerik, men også veldig artig, sier Jørgensen.

Skoleringsarena

Fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland, informerer:

– Modellen har tre hovedintensjoner. For det første å være en referanse- og stimuliarena for våre aller beste spillere. For det andre være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal vi finne spillere som er best egnet til å spille landskamper. For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland.

– Spillerne opplever dette som veldig stimulerende og motiverende. Her har vi samlet de beste 14- og 15-åringene i Norge, så det er klart det er veldig inspirerende for dem å være sammen med likesinnede, og kjenne at man er en del av en bra gjeng med gode fotballspillere. Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen, sier Grøttland.