Kristiansanderen Madelen Berås (24) har slitt med sykdom den siste uka. Kristiansanderen Madelen Berås (24) har slitt med sykdom den siste uka. Foto: Privat

Outsider på hjemmebane

Hei, og takk for sist. Den siste uka har jeg slitt med en influensa som på langt nær har sluppet taket.

Den siste uka har jeg slitt med en influensa som på langt nær har sluppet taket. Egentlig burde jeg verken gått på jobb eller kjørt løp i helga, men jeg er for sta/dum til å holde meg borte. Jeg har trent det jeg har fått tid til ved siden av jobben i SAS, men har vært så «sylta» at jeg ikke har fått sørlig utbytte av øktene. Men alt er bedre enn å holde seg i ro. Det er jeg veldig dårlig til.

Kommende lørdag skal jeg i aksjon med to hester på Sørlandets Travpark. I monté er det med Super Gullet, som jeg er veldig glad i. Han vant jeg tre løp på rappen med i fjor. Denne gangen starter jeg med 20 meters tillegg, så jeg er fornøyd hvis jeg klarer en topp tre-plassering. Jeg skal også kjøre et travløp i helga, med en ny hest, som heter Hambler’s Amigo. Jeg er spent på hvordan det går, men forventer ikke at det blir en like god prestasjon som sist helg, da jeg kjørte fra alle gutta og vant i sulkyen med Cherokee News.

Uansett hvordan det går, har sesongstarten vært den klart beste i karrièren min hittil, med fem seirer, sju andreplasser og tre tredjeplasser på 26 løp. Blant de beste opplevelsene var seieren i Påsketravet.

Jeg håper og tror at dette, og det som kommer i de neste løpene, skal gi meg min debut som montérytter i NM i sommer. Å gå til topps der, hadde vært en drøm som går i oppfyllelse.