KRISTIANSAND: For andre år på rad inviterte den internasjonale hjelpeorganisasjonen Mercy Ships til golfturnering på Kristiansand Golfklubb. Inntektene fra turneringen går til gratis operasjoner til fattige mennesker i Vest-Afrika. Nå under koronapandemien har det ikke vært så enkelt med koronasikre arrangementer, så derfor har organisasjonen vært nødt til å tenke utenfor boksen.

– Med gode golfkontakter på Kristiansand Golfklubb fikk vi ideen om å arrangere en golfturnering i fjor, og nå har den blitt spilt to år på rad, forteller nasjonal leder Roger Vassnes.

Arrangementet gjennomføres i samarbeid med sponsorer fra det lokale næringslivet. Turneringen er åpen for alle golfere i distriktet og blir gjennomført som en lagkonkurranse som på golfspråket kalles Texas scramble.

– Takket være våre sponsorer har vi også kunnet tilby et superfint premiebord som spillerne har vært veldig fornøyd med. Forhåpentligvis kan vi få flere til å spille neste år, sier Vassnes.

Texas scramble går ut på at alle på laget slår sin ball, og at laget deretter velger den beste ballen som utgangspunkt for neste slag.

Laget «Madagaskar»: Fra venstre Sten Pedersen, Vidar Blakseth, Helge Josdal og Simen Josdal Foto: Martin Aarflot

– Vi har vært engasjert i Mercy Ships i mange år, sier Helge Josdal fra Folk og legger til:

– Som en glad hobbygolfer er det veldig gøy å kunne være med på dette arrangementet også. Etter to år er dette blitt en tradisjon, så jeg gleder meg allerede til neste år.