<p>«Pallen» i kvalifisering til NM i vannsklie, avholdt i Aquarama; Vinner Erik Sæther (i midten), 2. plass Einar Vie Sundal (til venstre), og 3. plass Kjell Arne Haugland (til høyre). Foto: Peter Lizamore.</p> <p>«Pallen» i kvalifisering til NM i vannsklie, avholdt i Aquarama; Vinner Erik Sæther (i midten), 2. plass Einar Vie Sundal (til venstre), og 3. plass Kjell Arne Haugland (til høyre). Foto: Peter Lizamore.</p>

Ny seier i NM-kval. i vannsklie

For andre år på rad var Erik Sæther raskest i kvalifiseringen til NM til vannsklie.

Lørdag gikk kvalifiseringen til NM i vannsklie av stabelen i Aquarama Bad. Det er 3. gang arrangementet holdes i badeanlegget, og i alt 21 personer deltok i Åpen klasse for å kvalifisere seg til NM.

– En god start er alfa omega, sier Erik Sæther som gikk av med seieren for andre år på rad. Vinnertiden ble 6,23 og lørdag 12. mars stiller Sæther opp i det nasjonale mesterskapet som gjennomføres i Grottebadet i Harstad.

Ønsker NM-forbedring

– Målet i NM er topp 10, sier han og bekrefter at det vil være en forbedring fra fjorårets 13. plass.

– Så vidt jeg har skjønt er lengden på sklien omtrent den samme som i Aquarama, men at den ikke er fullt så rask, sier han.

Han håper det blir tid til et par gjennomkjøringer før selve konkurransen starter, for det er da han må ta beslutningen – om han skal kjøre med en eller to hæler nedi.

Fant inspirasjon i Danmark

– Min interesse for vannsklie startet for noen år tilbake da jeg og mine svogere hadde en uhøytidelig internkonkurranse i et badeanlegg i Danmark. Jeg fant fort ut hvilken teknikk som fungerte best og vant soleklart over dem. Da min svigerinne så at Aquarama skulle ha vannskliekonkurranse meldte hun meg på, og det er en utrolig gøy konkurranse!

Du må hoppe inn i sklien, fortsetter han når vi spør om hva som er viktig i selve starten.

– For det er viktig å få overført startkraften i riktig retning, avslutter han.

Tre uker til NM

Så nå gjenstår det å se om han får maksimalt ut av startkraften også lørdag 12. mars og kan krone seg med tittelen mester. Enten det er nasjonal eller sørlandsk sådan.