Flørenes-løpet ble startet opp i vår, som et uformelt lokal-løp i Lillesand. Initiativtaker er Thor Bylund, løpegeneralen bak Olasheiløpet og Skifjell-løpet, også i Lillesand.

Hver mandag kveld har et knippe løpere møttes i veikrysset ut til halv-øya Flørenes like øst for Lillesand by. Her har de løpt en fast sløyfe på rundt 3,5 kilometer på stier i skogen.

Totalt har så mange som 154 forskjellige løpere vært innom. Løpet er helt gratis og det er Bylunds familie som stiller opp hver mandag som tidtakere.

Raskest har Sigbjørn Sivertsen fra Birkeland vært dette første året med en tid på 14:52.

– Men den viktigste vinneren er den som har deltatt flest ganger, mener Bylund selv.

Det var i år Helge Steinsland, som deltok på 23 mandagsløp.

Sist mandag var det avslutning og årets siste løp i den nokså flomvåte løypa, med grilling av pølser og saft og trekke-premier i garasjen til Bylund.

– Nye løp starter opp igjen når sola snur «den rette veien», sier Thor Bylund.