Oppmøtet i helgas NM i Stokke var ikke så mye å skryte av med bare ni deltakere og kun to utøvere i min klasse. Men det ble arrangert strongmankonkurranse i etterkant, så det var mye folk og veldig god stemning. Jeg var veldig usikker på formen etter å ha vært syk med influensa og bihulebetennelse i ti dager. Jeg ble frisk noen dager før NM, men oppkjøringa var ganske dårlig. Jeg fikk kjørt gjennom øvelsene et par ganger mellom VM i Finland 10. desember og sykdommen.

Første øvelse var Brutalizer 60mm rullende håndtak. Jeg gikk inn på en lett vekt for å være sikker på å klare det. Mitt andre løft var på 80,2 kg. Det var det jeg trengte for å vinne øvelsen i min klasse. Jeg valgte å ikke ta det tredje og siste løftet for å spare krefter til de neste øvelsene. Min gode kompis Eirik Bruun Ingebretsen, også han fra Arendal.

foto
Denne justerbare håndklemmen brukes i Vulcan Gripper.

Øvelse nummer to var Vulcan Gripper. Denne skulle klemmes sammen på et tyngst mulig level. Gripperen kan settes med begge hender, men må klemmes sammen med en hånd. Da skal det plasseres en 20mm bred kloss mellom håndtakene før en kan klemme den sammen. Her brukte jeg også bare to av tre forsøk. Og endte opp med å klare level 18. Leiv Sødal, min eneste konkurrent, klarte level 13.

Så var det klart for min beste øvelse, Ironmind Block Buster. Jeg satte verdensrekord i denne øvelsen i Norges sterkeste grep 2016, men mistet rekorden til en amerikaner noen måneder senere. Jeg løftet 39,3 kg i fjor. Rekorden jeg nå måtte slå var på 45,4 kg. Rekorden måtte slås med minst én kg for å kunne godkjennes. Både Eirik og jeg løftet 40 kg lett.

Jeg var først ut på 46,6 kg. Jeg trodde ikke jeg skulle klare dette løftet etter den dårlige oppkjøringa og jeg hadde egentlig tenkt å stå over verdensrekordforsøket. Men jeg hadde ikke noe å tape på å prøve. Jeg festet neven så hardt jeg kunne rundt blokka, klemte til og løftet til jeg fikk nedsignal av dommeren. Veldig overrasket og veldig fornøyd hadde jeg satt ny verdensrekord. Den er nå offisiell på ironmind.com.

Neste øvelse var Silver Bullet. Nok en klemmeøvelse, men denne gangen var det utholdenheten som skulle testes. Jeg har greid 40 sek. på trening, men jeg har aldri fått det til i konkurranser. Jeg endte opp med å holde kula i klemmeren i 25 sek. Det var nok til å vinne øvelsen. Og ny konkurranserekord for meg.

Siste øvelse var Meathook deadlift. Dette er en øvelse som ofte kan resultere i at huden i hendene rives av. Derfor hadde vi denne øvelsen sist. Her skal det holdes i to 12mm tykke stål stenger med en krok i bunnen. Korokene festes rundt en vanlig vektstang. Her skal vekten markløftes slik at vektskivene er minst 10 cm over bakken. Jeg gikk inn på 200 kg i mitt første forsøk, det gikk veldig greit. Jeg løftet deretter 220 kg i mitt andre løft. Taktikeren Leiv la på til 225 kg i sitt site løft. Jeg har løftet 230 kg fra tidligere og satset derfor på 240 kg i mitt siste løft. Dette løftet var veldig lett, men jeg slapp å rive av hunden i fingrene. Eirik smelte til med verdensrekord i øvelsen med 291,7 kg.

Jeg er veldig fornøyd med utfallet av NM med seier i -105 kgs klassen og verdensrekorden. Dette var generalprøven før EM som arrangeres på Tromøya i Arendal 13. mai. Da skal vi gjennom de samme fem øvelsene. Da kan jeg love at det blir satt nye verdensrekorder! Jeg oppfordrer alle interesserte til å melde seg på som deltakere eller å komme som tilskuere.