Bjørn Jensen (t.h.) overtar styreledervervet etter Erik Smedsrud. Bjørn Jensen (t.h.) overtar styreledervervet etter Erik Smedsrud. Foto: ØIF Arendal

Han er ØIF Arendals nye leder

Bjørn Jensen ble på mandagens årsmøte enstemmig valgt som ny styreleder i ØIF Arendal.

ARENDAL: – Jeg har sagt til å bli ny leder fordi jeg tror på menneskene som driver klubben. Det er en ydmyk mann som har sagt ja til å overta etter Erik (Smedsrud, mangeårig styreleder), sier Bjørn Jensen.

Erik Smedsrud trapper nå ned etter 25 år med en rekke verv i klubben.

Vis fakta ↓
ØIF Arendals styre

Ser framover

Bjørn Jensen har hatt en mangeårig engasjement i ØIF Arendal som sponsor gjennom Nedig. Den tidligere fotballspilleren for Rygene og Grane har på denne måten sakte, men sikkert blitt en del av ØIF Arendal-familien. Hans datter har også vært aktiv håndballspiller. Hands er med andre ord blitt lov hos Jensens.

– Selv om det akkurat nå er krevende med permitteringer, usikre forhold knyttet til avviklingen av seriespill og sluttspill – og den generelle situasjonen samfunnet vårt, står likevel ØIF Arendal i startgropa på et nytt eventyr. Vi ser framover, og jeg er ydmyk, spent og ikke minst nysgjerrig på hva vi sammen kan få til i årene framover, sier den ferske håndball-lederen og næringslivslederen.

Langtidsplan

Langtidsplanen, som skal vise retning for klubben framover mot 2025, ble også lagt fram på årsmøtet. Jensen mener byen og klubben har mye å glede seg til – om planene forblir virkelighet. Han minner om at stikkordet er hardt, strategisk arbeid over tid.

– Det er lett å lage planer, desto mer krevende å få visjonene realisert. Utfordringen er enorm, men min drivkraft i dette er troen på at vi kan bygge videre på det gode fundamentet som ligger her. Hemmeligheten er å ta små, nye steg hver eneste dag. Jeg hadde ikke gått inn i dette, om ikke min tro på menneskene i klubben hadde vært sterk. Vi skal egentlig bygge et nytt ØIF Arendal-eventyr i årene framover, sier en engasjert Jensen.

Skal gjenerobre tronen

For dem som ikke har lest planen: ØIF Arendals langtidsplan inneholder en rekke punkter om hvordan klubben skal gjenerobre posisjonen som Norges beste klubb og samtidig spise kirsebær med større europeiske klubber.

Jensen trekker fram Arendals generelle næringsutvikling, Arendalsuka og hvordan denne har løftet byens status, samt den kommende etableringen av batterifabrikken Morrow – med ringvirkningene en slik etablering gir.

– ØIF Arendal skal være en aktør som skal samle, engasjere og gjøre sørlendinger og nordmenn stolte. Det er en kraftig visjon, men jeg tror på dette. Det nye styret har solid kompetanse og erfaring fra næringslivet, avslutter ØIF Arendals nye styreleder Bjørn Jensen.