KRISTIANSAND: Mandag var det full aktivitet i Badmintonsenteret i Kristiansand. Barne- og ungdomsgruppene fikk endelig komme i gang med treninger igjen, og i tillegg kunne KBK bekrefte på sin Facebook-side samme kveld at deres trener, Ikmal Hussain, har kommet til enighet med klubben om å forlenge kontrakten sin fram til sommeren 2023.

Hussain, som tidligere har vært trener for Sandefjord, kom opprinnelig til klubben som sparringspiller og hjelpetrener i januar 2019. Utover våren bestemte daværende trener, Rik Hermans, seg for å flytte tilbake til hjemlandet sitt Nederland.

Har store ambisjoner

Dermed ble Hussain ansatt som ny KBK-trener med en kontrakt fram til sommeren 2021, som han nå har forlenget med ytterligere to år.

– Jeg er veldig glad og takknemlig. Det er fint å høre at klubben ønsker meg, og at de har tro på det jeg prøver å få til i klubben. Det har vært tøft med tanke på koronasituasjonen, men jeg har store mål og ambisjoner for den neste tiden, sier Hussain.

Ikmal Hussain fortsetter som KBK-trener fram til sommeren 2023. Foto: Privat

Han har nå vært i klubben i to år, og i Kristiansand er de fornøyde med jobben han har gjort. 26-åringen er veldig godt likt av spillerne, og har selv erfaring som spiller på et høyt nivå. Han er en trener som har et stort fokus på hardt arbeid og teknikk.

– En god inspirator

Sportslig leder i Kristiansand Badmintonklubb, Helene Tjelland Abusdal, ser fram til å beholde Hussain i klubben også de neste to årene.

– Vi er veldig godt fornøyd med jobben Ikmal har gjort så langt. Han har erfaring som spiller, og er særlig en god inspirator for de beste spillerne i klubben og de som har litt ambisjoner. Han er veldig god til å se hver enkelt, og er flink til å pushe spillerne på trening.

Koronapandemien har vært en utfordring også for badmintonmiljøet, og har sørget for færre turneringer enn det ellers ville vært. Abusdal gleder seg til å følge samarbeidet videre nå som det sakte, men sikkert vil bli mer normale omstendigheter.

Fire øvrige KBK-trenere

– Det har vært lite konkurranser denne sesongen på grunn av korona, så vi gleder oss veldig til å jobbe mer sammen med Ikmal den neste tiden, avslutter Abusdal.

Men Hussain er ikke den eneste treneren i KBK. Han er klubbens hovedtrener, men den hardtsatsende klubben har også flere andre som bidrar på trenersiden noen timer i uka. Vilde Espeseth, Rikke Østhassel, Sonja Wåland og Terje Dag Østhassel er også i trenerteamet.