Ferske æresmedlemmer i Fløy: Svein Rønjum (f.v.) og Jan Egil Norheim. Ferske æresmedlemmer i Fløy: Svein Rønjum (f.v.) og Jan Egil Norheim. Foto: Dagfinn Grastveit

Hedret for lang og tro tjeneste i Fløy

Jan Egil Norheim og Svein Rønjum ble på klubbens årsmøte velfortjent utnevnt som æresmedlemmer i Fløy IL.

KRISTIANSAND: Både Norheim og Rønjum har lagt ned utallige timer i klubben på hver sine områder.

– De har begge gjort en uvurderlig innsats for klubben, og at de nå har fått utmerkelsen som æresmedlemmer, er vel fortjent, sier Knut Ove Kristiansen, leder for Fløy Fotball.

40 år i klubben

Rønjum kom inn i Fløy tidlig på 80-tallet, i junioravdelingen som trener. Meningen var at han kun skulle være med én sesong, men det ble mange sesonger, hele 18 år.

På 80- og 90-tallet var han oppmann og materialforvalter for A-laget, i tillegg til at han satt i seniorstyret i to perioder, ett år som formann.

Etter noen års pause ble lengselen etter Fløy for stor, og i 2014 var han tilbake og har sittet både i hovedstyret og i fotballstyret i seks år. Han tok også opp jobben med å være i støtteapparatet til seniorlaget de siste årene, og har fulgt laget i tykt og tynt.

Etter tilbakekomsten i 2014 har Rønjum hatt ansvaret for inntektsbringende tiltak. Han har sørget for at det er blitt solgt metervis med toalettpapir, flere hundre kilo pølser og tusenvis av kalendere, for å nevne noe. Han har også hatt ansvaret for kiosksalget under hjemmekamper og i Sør Cup.

– Det å bli æresmedlem er noe jeg setter veldig høyt, og jeg er takknemlig for at jeg har fått muligheten til å være med så lenge, sier Rønjum.

Han tror ikke han helt klarer å slippe taket og kommer nok til å bidra dersom det er behov.

En hedersmann

Leder for Fløy Fotball, Knut Ove Kristiansen, er full av lovord om Svein Rønjum.

– Svein har gjort en fantastisk jobb over mange år i mange forskjellige roller, og han har levert til 20 i stil i alle rollene. Han har et strålende humør og er en kremmer Flekkerøy neppe har sett maken til, sier Kristiansen og fortsetter:

– Jobben han har gjort for Fløy er uvurderlig og at han blir æresmedlem i Fløy, er veldig fortjent. Vi håper han bidrar videre på de områder han har lyst til å bidra på. Svein er en hedersmann!

Fått orden på økonomien

Jan Egil Norheim kom inn i klubben i 2013 og det ble opprettet et «Norheim-utvalg», som hadde som mål at klubben fikk en felles identitet og at det var en fellesskapsfølelse i klubben. Dette er noe som har kommet på plass.

Han har sittet i hovedstyret siden sin inntreden, og høsten 2018 overtok han ansvaret for den løpende driften av klubben på frivillig basis. Her var han blant annet pådriver av inntektsbringende tiltak og den daglige likviditets- og budsjettoppfølgingen.

– Jan Egil har gjort en uvurderlig jobb for økonomien til Fløy. Hans ryddighet og struktur har gjort Fløy til en meget solid klubb, sier Knut Ove Kristiansen og legger til:

– Jan Egil kan sponsor, lotterier og økonomi til fingerspissene. Han har sørget for utallige kroner inn i klubbkassa, som våre barn har nytt godt av. Hans iver og ønske om å få til å drive klubb har vært enorm. Han evner å se hele klubben, og Jan Egil = kvalitet.

Norheim synes det er stas å bli satt pris på og få en slik hederspris:

– Det er gøy å oppleve at folk honorerer den jobben jeg har gjort i disse årene.

Han vil fortsatt ha en rolle i Fløy, og har sagt ja til å være med sponsorutvalget, i tillegg til å være tilskuer og supporter.