Mette Elisabeth Finnestad fra Søgne skjøt første etappe og ledet med knappest mulig margin, 98 poeng og 6 innertiere. Dermed ledet Agder med 1 innertier mer enn Rogaland. Det var hele seks lag med 98 poeng og spenningen var satt allerede fra første etappe.

Kim Johan Vemmelvik fra Greipstad, debutant på lagskyting under Landsskytterstevnet, fulgte opp med gode 97 poeng og Agder lå da på femteplass etter to skytinger. På tredje etappe sprakk den ene etter den andre av de første skivene og Peter Sørli, også han fra Greipstad, var usikker etter sin skyting på denne etappen, men han fortsatte med 97 poeng og dermed var Agder igjen i føringen med ett poengs margin.

Det var hele åtte lag innenfor to poeng før ankeretappen skulle skytes, der «gamlekongen» Tor Harald Lund fra Søgne skulle avslutte showet for Agder. Ikke nok med at Agder lå på skive en, så hadde Akershus to gamle Greipstadgutter med på laget, nemlig brødrene til Peter Sørli – Daniel og Håkon. Her var det Daniel som var ankermann fra skive tre. Under anvisning var det Kim Andre Ånestad Lund for Numedal som skjøt 98 poeng som ledet før Daniel fikk anvist på skive tre og han skjøt nesten prikkfritt og fikk 99 poeng og dermed måtte Tor Harald finne frem gamle kunster for å ta hjem seieren. Gamlekongen viste hvem som er eldst og kopierte Daniel og fikk 99 poeng og dermed rodde Agder i land seieren med ett poengs margin og fikk Ese-medaljen i gull for seier i årets samlagsskyting.