Tøffe dueller i Rogalands Sterkeste 2016 Open

Lørdag var det duket for strongmanstevne der både Rogalands sterkeste mann og «Norges sterkeste mann» skulle kåres.

Ca. halvparten av utøverne var sterke karer fra Rogaland og den andre halvparten var inviterte fra andre plasser i landet. Fra Kristiansand Strong Team var det Kjetil Finnes og jeg som stilte. Ildsjelen bak arrangementet er Mattis Bjorheim fra Gymmen Strongmanklubb. Tidligere strongman Arild Haugen stilte opp som konferansier og lagde et bra show ut av konkurransen.

Målet mitt var i utgangspunktet å kjempe i toppen, men i og med at jeg har slitt med formen siste par ukene så var jeg veldig usikker på forhånd. Spesielt med tanke på at flere av øvelsene var lange og dermed krever at man må være i god form til å utøve høy kraft og høy intensitet over litt tid. Går man tom med disse vektene, kan det fort stoppe helt opp. Kjetil Finnes hadde også hatt ei trøblete oppkjøring og var også usikker på formen.

Her går jeg mot Stian Løhnum Thue (bak) , i farmer’ s med 135 kilo i hver hånd.

Øvelsene:

1\. Pressmedley, på tid (110kg oly.stang – 65kg hantel – 125kg oly.stang – 140kg Apollons axle)

2\. Dekkvelt (500 kg, 6 reps på tid)

3\. Farmers loading medley (15m 135kg farmers walk og 10m med et stk traktordekk 112 kg og to sandsekker på ca 100 kg som skulle bæres og stables på et platå).

Jørgen Aukland, som var favoritt på forhånd og som også er blitt en av favorittene til å vinne Norges sterkeste mann seinere i år, viste med en gang at han er i storform og vant de tre første øvelsene. Han ble også velfortjent kåret til dekkveltkongen da de hadde lagt inn en liten egen konkurranse i den øvelsen.

Her kan du se Jørgen Skaug Aukland dominere i dekkvelt:

Ole Martin Kristiansen løftet også meget bra og var den som fulgte han nærmest og lå på 2.plass. For mitt vedkommende merket jeg allerede i 1. øvelse at kreftene dabbet veldig fort og jeg lå helt nede på en delt 9. plass etter tre øvelser og greide på nippet å bli med videre i konkurransen da kun det er de ti beste som går videre. Kjetil Finnes sleit også med formen og endte her på 13. plass, men han kommer garantert sterkere tilbake.

Jørgen Skaug Augland vant lørdagens stevne, mens Ole Martin Kristiansen (t.v.) ble nummer to og Morten Aamodt (t.h.) ble nummer tre.

Topp ti videre:

4\. Stokkløft last man standing (startvekt 131kg – 10kg økning)

5\. Yoke duckwalk medley (350kg 15m og 170kg 15m)

6\. Markløft last man standing (startvekt 260kg – 20kg økning)

I stokkløft delte Jørgen og jeg 2. plassen med 151 kg, begge bommet så vidt på 161 kg. Ole Martin Kristiansen derimot løftet 161 kg lett og hadde mere inne og viste hvem som hadde de desidert sterkeste skuldrene på dagens stevne. Ole Martin Kristiansen fulgte opp på øvelsen etter og vant yoke/duckwalk-medleyen foran Jørgen.

Her kan du se video av meg i stokkløft:

Siste øvelse var markløft for maks vekt. Dette er en øvelse jeg har pleid å vinne, men med mange øvelser i kroppen og mange sterke markere og spesielt med tanke på Jørgen i toppform, så følte jeg det var åpent. Det var mange som løftet 300 og oppover her. Det endte med at Jørgen og jeg vant øvelsen med 351 kg på begge, mens Ole Martin var rett bak med 341 kg. Med dette hadde Jørgen vunnet konkurransen og Ole Martin tatt 2.plassen.

Her løfter jeg 351 kilo i markløft:

Vil også trekke frem Morten Aamot som jeg har konkurrert mot i mange år, både i NM og VM i -105 klassen. Han imponerte veldig, presterte jevnt bra i alle øvelser og endte med en sterk 3.plass totalt. Det vil også si at han tok tittelen som Rogalands sterkeste mann. Etter at jeg greide å ta en del poeng på de siste øvelsene, endte jeg opp på 4.plass totalt. Konkurransen var fantastisk bra arrangert, der alt var planlagt til minste detalj og alt gikk på skinner.

Her er resultatlisten:

jon3

Les også: