Lørdag 9. september gikk det siste rittet i norgescupen terreng maraton av stabelen. Stomperudrittet på 65 kilometer gikk ved Sørum, nord for Oslo. På bildene til Sørum IL sin hjemmeside kunne vi tyde skogsstier med tilsynelatende muligheter for høy fart. Det skulle derimot vise seg å bli et svært vått og krevende ritt.

Kristiansands Cykleklubb stilte med to ryttere til start, Halvard Hofsmo og meg selv. Før det siste rittet lå jeg på 5. plass sammenlagt og jeg hadde mål om å klatre opp til 4. plass etter rittet. Vinnertiden var antatt å ende på omtrent 2,5-3 timer.

På grunn av det utrolig våte været på selve rittdagen ble det et veldig hardt og krevende teknisk ritt. Sykkeldekkene fikk nesten ikke feste i gjørma vi opplevde i skogen. Samtidig var brillene umiddelbart etter start ubrukelige på grunn av gjørme som konstant ble kastet opp i ansiktet. Jeg kom i mål med tiden 3 timer, 19 minutter og 21 sekunder. Og det sluttet aldri å regne i løpet av rittet!

Topp seks i Stomperudrittet. Fra venstre Ole Hem, Emil Hasund Eid, Vidar Mehl, Thomas Engelsgjerd, Fredrik Stephensen og meg. Foto: Foto: Privat.

Selv jobbet jeg iherdig og klarte å karre meg inn til en 6. plass, noe som gjorde at jeg klarte mitt hovedmål som var å sikre 4. plassen sammenlagt i norgescupen. I løpet av sesongen har vi fått se mye av Norges nydelige natur med ritt i Birkeland, Drammen, Stavanger, Furusjøen ved Kvam og Sørum, for ikke snakke om NM som ble arrangert på Skeikampen.

Det er en ære å få sykle med drakta som representerer byens sykkelklubb. Det har vært et hardt men morsomt år på sykkelsetet. Selv om vi virkelig fikk dårlig vær på det siste rittet, har vi stort sett vært heldige med bra vær! På vegne av Terreng Elite vil jeg takke for et godt sykkelår. Når det er sagt, så hører jeg rykter om at NM i terreng maraton blir arrangert på Birkeland i 2018.