Det var et fyrverkeri av en fotballkamp publikum ble vitne til på Karuss mandag kveld. De smått utrolige sifrene 6-5 til hjemmelaget ble bare overgått av ett faktum. Prestasjonene til Våg-spiss Sinan Maksumic (23). Han scoret like godt alle hjemmelagets mål selv.

Mange mål og høydepunkter til tross. Det er ganske sjelden vare at én spiller dominerer så til de grader som Sinan gjorde mandag kveld. Da blir det selvsagt også fristende å vaske frem den ene klisjeen, floskelen og metaforen etter den andre, men vi får la vår sørlandsk beherskede begeistring vinne frem, og prøve å redegjøre for prestasjonen på en grei måte. I tråd med hva Sinan selv ville ha gjort.

Fornøyd dommer

Vi skyter likevel først inn dommer Karls Anders Slettens velformulerte og oppsummerende ord etter kampen. -For en vanvittig gøy kamp å dømme!

Våg-trener Peer Danefeld. Foto: Totto Dahlum

Men tilbake til Sinan. Han både kunne og burde ha scoret flere – både ifølge ham selv, og trener Peer Danefeld.

– Sinan spilte til en god femmer på terningen, sa Danefeld etter kampen og la til:

– Han hadde faktisk 3-4 store målsjanser i tillegg til de han scoret på som vanligvis gir uttelling, men stolpen og et par ekstra lange arendalske keeperfingre hindret flere nettkjenninger. Mål der ville gitt ham en sekser på terningen hos meg, gliser dansken med glimt i øyet.

Ville scoret flere

Som for øvrig er full av lovord om sin målscorer. Sinan selv tar det hele med ro, men er enig med Peer Danefeld i at det burde vært flere nettkjenninger.

-Jeg irriterer meg over at det ikke ble flere enn de seks. Det var tross alt store sjanser som jeg brant alene med keeper, sa den sindige Slettheia-gutten etter kampen, og avslører med det sin ambisiøse innstilling.

Med sin sluhet, teknikk og hurtighet ble han etter hvert et mareritt å forholde seg til for Arendal-spillerne i 4. divisjonsoppgjøret på Karuss. Et aggressivt og hardt pressende Våg-lag straffet Arendal 2-spillerne i utspillsfasen bakfra gang på gang, og med hurtige pasningskombinasjoner og raske Våg-bein inn bak Arendals bakre firer, ble det gang på gang farlig – og mål – begge veier.

For hør bare:

9 min: Våg-laget presser Arendal 2-keeperen til en feilpasning som snappes av Sinan Maksumic like utenfor 16-meteren på Vågs høyre side. Med iskald presisjon lobbes ballen over keeper, og 1-0 til hjemmelaget.

10 min: Tobias Olsvik utlikner for Arendal 2.

30 min: Gjennomspillet til Maksumic er perfekt, men han blir felt innenfor 16-meteren, og setter selv straffesparket sikkert i mål. 2-1 til Våg FK.

34 min: Hakeem Anthony Wilkinson utlikner til 2-2 for Arendal 2.

38 min: Tidligere Våg-spiller Wilhelm Pepa gir Arendal 2 ledelsen 3-2.

54 min: Tobias Olsvik øker Arendal 2s ledelse til 4-2.

60 min: Nok et Sinan-løp inn bak Arendal 2-stopperne. Perfekt pasning og måltyven løper fra «de høyreiste og sterke» og setter ballen sikkert i mål. 3-4 og ny nerve i kampen.

66 min: Vågs Simen Lirio tryller litt, og spiller Sinan gjennom med en perfekt pasning, som elegant runder mannen med hansker, og setter ballen kontant i mål. Helt åpent igjen med 4-4.

80 min: Nærmest en kopi av frispillingen på målet før, men med det utfallet at keeper feller Sinan Maksumic og lager straffe. Panenka-varianten fra Våg-spissen er overlegen, og keeper ligger og beskuer det hele fra borte ved stolpen. 5-4 til Våg.

83 min: Tobias «måltyv» Olsvik dukker opp for tredje gang, og har nok en gang sørget for balanse i regnskapet. 5-5, og få minutter igjen…

88 min: Unggutten Steffen Pedersen tar på seg servitørrollen fra Vågs høyreside, og innlegget ekspederer igjen Sinan Maksumic sikkert i mål. 6-5, og det er knapt noen på tribunen som tror det de er vitne til.

Prestasjonen er absolutt noe å merke seg. Både den til Sinan, men også varene Våg-laget som et kollektiv leverte. Arendal 2 blir garantert ei hard nøtt å knekke for mange motstandere denne sesongen. Sju av spillerne fra kampen mot Våg FK hadde OBOS- og 2. divisjonserfaring med seg i sekken. Resten av troppen fra Aust-Agder var habile 4. divisjonsspillere.

– Vi blir å regne med

Vi oppsummerer med Peer Danefelds ord etter kampen.

– Sinan spiller til en femmer på terningen. Vi slipper inn altfor mange mål. Kollektivt spiller vi et sted mellom middels og godt. Mange leverer gode prestasjoner, men kaptein Rune Heggland gjør som vanlig en meget viktig jobb for laget, samtidig som André Richstad virkelig imponerte igjen i sin hengende spiss-rolle. Kort fortalt, det fungerer det her, og vi blir å regne med i år, smiler vår danske venn lurt.

Har du sett. Sinan Maksumic og Våg FK har begynt å røre på seg.