I helga var det NM-åpning på Vålerbanen og jeg hadde selvfølgelig forhåpninger om å få en bra start her siden Vålerbanen er min favorittbane og jeg gjerne vil forsvare NM-tittelen fra i fjor.

Fredagen besto av fire treningspass. Jeg fant flyten på første pass og forbedret meg for hvert pass som gikk. Hadde litt trøbbel med at bremsene mistet noe effekt når de ble varme, men vi fant en løsning på det før kvalifiseringen på lørdagen.

Kvalifiseringen gikk bra. Jeg satte en god tid tidlig i kvalifiseringen men klarte ikke forbedre den ettersom jeg ble hindret av andre biler på de neste rundene. Det holdt likevel til pole position i første løp.

Løp 1:

Jeg fikk en bra start og fikk en luke med en gang. I runde 2 ble løpet stoppet på grunn av en stor krasj mellom noen biler i en av de andre klassene som kjører samme heat. Jeg tok starten i re-starten også og fikk en fin luke som jeg kunne ligge og kontrollere helt inn til mål. Årets første seier var et faktum.

Her ligger jeg som nummer to bak Tore Christensen og klarer etter hvert å smette forbi. Foto: Foto: Sigmund Støle.

Løp 2:

Da startet jeg fra 4. posisjon. Vi var tre førere som kjempet om 2., 3., og 4. plassen i de første rundene mens lederen skaffet seg en luke. Jeg lå som nummer fire helt til de to bilene foran meg hadde kontakt med hverandre og mistet litt fart ut av en sving. Jeg klarte å smette forbi på inneren. Satte da opp jakten på lederen og satte helgens raskeste tid i klassen. Etter halvkjørt løp klarte jeg å ta meg forbi og var nå oppe på 1. plass. Klarte å kjøre ifra og holdt en luke på fire-fem sekunder helt til mål.

Løp 3:

Startet også dette løpet i 4. posisjon. En bil snurret av banen rett foran meg på første runde, men jeg klarte å unngå ham uten for mye dramatikk. Kjempet i noen runder for å ta meg opp til 2. plass. Da var det ni runder igjen og jeg hadde 5,5 sekunders avstand til 1. plass. Brukte fem runder på å ta ham igjen og lå bak ham i to runder før jeg klarte å ta meg forbi når han gjorde en liten feil i en sving. Da var det bare å kontrollere det inn til mål de siste rundene og sikre min 3. seier denne helga.

Sjekk video fra det tredje løpet her:

Jeg har nå 66 poeng i NM, som er 18 poeng foran nummer to. Men det er mange løp igjen og mye kan fortsatt skje. Den kommende NM runden er 16.-18. juni på Rudskogen, men hvis alt går etter planen blir det et løp på Ring Djursland i Danmark helga før – i den danske special saloon car-serien. Jeg håper å kunne fortsette pokaljakten i de løpene også!