Hanne Sløgedal (18) var ni sekunder raskere enn Tuva Lislevand fra Oddersjaa i lørdagens kretsrenn i fristil på Hovden. Hanne Sløgedal (18) var ni sekunder raskere enn Tuva Lislevand fra Oddersjaa i lørdagens kretsrenn i fristil på Hovden. Foto: Charlotte Østervold

Vindbjart-jente slo landslagsløper

I lørdagens kretsrenn på Hovden slo Vindbjarts Hanne Sløgedal (18) for første gang den to år eldre juniorlandslagsløperen Tuva Lislevand (20).

BYKLE: Hanne Sløgedal knuste all motstand under lørdagens kretsrenn Vindbjartmixen i friteknikk på Hovden. Hun vant sin K18-klasse 55 sekunder foran nummer to, Camilla Kjelleberg Netland fra Oddersjaa. Hanne var dessuten ni sekunder foran juniorlandslagets Tuva Lislevand fra Oddersjaa i K19/20-klassen. Tuva har denne sesongen også deltatt i senior-NM og junior-VM.

Søndag var det klart for Sandripløpet i klassisk stil. Omslag til mildere temperatur skapte store utfordringer for valg av festesmøring. Resultatlistene speiler harde dueller også på dette løpet. Hanne vant på ny sin klasse K18 med god margin, men ble slått av to år eldre Tuva i K19/20.

– Jeg er veldig godt fornøyd med helga, spesielt lørdagen, sier Hanne og fortsetter:

– Det var motiverende å gå raskere enn Tuva. Det hun har fått til viser at det er mulig for en sørlending å gå fort på ski. Å ha trent med henne på Hovden skigymnas og gått skirenn mot henne, synes jeg har vært veldig inspirerende.

Hanne bor på Hovden og er inne i sitt andre år på skigymnaset der. Her har hun fem-sju fellestreninger i uka som blant annet består av rolige langturer, intervaller og styrketrening. På grunn av koronasituasjonen har hun denne sesongen bare gått fem skirenn.

– Kommende sesong håper jeg blir mest mulig som normal og jeg håper å ta et steg videre og få gode plasseringer i norgescupen, sier Hanne.

I fjor ble hun nummer tre på 10 kilometer skate i Kollen, og målet er flere pallplasser i norgescupløp, og etter hvert også sammenlagt.

Flere Vindbjart-løpere imponerte

I lørdagens fristilsrenn på Hovden imponerte nok en gang Vindbjarts Mathias Holbæk med en klar seier i sin klasse M18, denne gang med klubbkameraten, Sondre Østervold på en sikker andreplass.

Mathias Holbæk Foto: Charlotte Østervold

Juniorklassene ble fullstendig dominert av HSG-studentene. I klassene under junioralder imponerte også denne helga Camilla Nygård i K 15 med et sterkt løp. Klubbvenninne Malin Gaustad, sikret klubben dobbeltseier. Oda Gaustad delte førsteplassen i J12 år. På pallen kom også Anna Neset i J11 år.

Thea Nygård Foto: Charlotte Østervold

I gutteklassene kom Henrik Sløgedal på andreplass, kun ett sekund bak Otras Kjell Hauan. Ellers var rennet på Hovden debuten for flere unge løpere fra Vindbjart: Samuel Bakken og David Fjell Olsen i G 11 år, Elias Bakken og Fredrik Ruenes Syvertsen i G9 år og Andreas Fjell Olsen i G8 år. Flott levert av alle!

Se resultatene fra Vindbjartmixen her

Camilla Nygård Foto: Charlotte Østervold

Nye Vindbjart-triumfer i klassisk

I søndagens klassiske Sandriprennet (som også ble arrangert på Hovden) var Mathias Holbæk igjen suveren i M 18-klassen, denne gang med Sondre Østervold på tredjeplass. Thea Nygård kom på tredjeplass i K 17, mens Malin Gaustad gikk til topps i J15 år. I klassene J12 og G12 skjedde det helt utrolige. Oda Gaustad delte igjen 1. plassen med samme løper som under lørdagens løp.

Marius Østervold Foto: Charlotte Østervold

Henrik Sløgedal var også på den klassiske distansen ett sekund fra seier. To flotte skidager på Hovden gjorde godt for treningsivrige Vindbjart-løpere og dyktige ledere og trenere i Vindbjart ski. Et skår i gleden er det imidlertid at junior-NM på Lygna er avlyst. Der kunne flere av våre utøvere ha hevdet seg godt.

Se resultater fra Sandriprennet her

Anna Synnøve Neset Foto: Charlotte Østervold
Malin Gaustad Foto: Charlotte Østervold
Sondre Østervold i front Foto: Charlotte Østervold
Henrik Sløgedal Foto: Charlotte Østervold
Oda Gaustad Foto: Charlotte Østervold