KRISTIANSAND: Øystein Tjomsland serverte tre vinnere fra stallen. Megatalentet Tangen Minto hadde allerede vunnet Kriteriet og Biri Oppdretningsløp da han stilte til start som favoritt i storløpet DNTs Høstfinale i Travparken lørdag. Og som Øystein Tjomslands årgangstopp innfridde.

Toppkusken tok frem superlativene

Til tross for 40 meter tillegg, slugget den svarte hingsten seg først etter en mektig sisterunde. Klokkene stoppet på 1.25,6/2180 meter, noe som betød ny banerekord. Kusk Tom Erik Solberg var ikke sen om å ta frem superlativene etter løpet.

– Tangen Minto er uten tvil blant de beste unghestene jeg noen gang har kjørt, fastslo 46-åringen med over 2300 seire på samvittigheten i løpsbanen.

Med en seierssjekk på 75.000 kroner passerte samtidig Tangen Minto én million kroner innkjørt i sin første sesong som travhest.

Tangen Minto og kusk Tom Erik Solberg Foto: Team Tjomsland

Stortreneren fra Søgne lot seg på ingen måte stoppe med det. De to påfølgende V75-løpene ble også en gulsvart fest da Thai Hudson og Nelson Bright Eagle fulgte opp med strålende seiersløp. Førstnevnte stakk av med seieren i Sørlandets 3-årscup, før Nelson Bright Eagle tok seg av et kvalifiseringsløp i Hoppedivisjonen.

– Det er skikkelig artig med tre seire på hjemmebane på en av de største dagene her i sør, fastslo Tjomsland da han tok imot publikums hyllest fra seierspodiet i restauranten på Sørlandets Travpark.

Snart 16 millioner kroner

Øystein Tjomslands hester nærmer seg nå 16 millioner kroner innkjørt i 2021.

– Årets tall ville sendt oss inn på syvendeplass på den svenske trenerstatistikken, og da snakker vi verdens tøffeste liga. Vi er utrolig stolte over å kunne hevde oss i toppen av det som må sies å være travsportens Champions League, fastslo en svært fornøyd sørlandstrener.