Helle Sofie Sagøy fra Kristiansand Badmintonklubb er rangert som nummer tre i verden i sin paraklasse i badminton. Hun har tidligere vunnet VM-gull, EM-gull og VM-bronse. Helle Sofie Sagøy fra Kristiansand Badmintonklubb er rangert som nummer tre i verden i sin paraklasse i badminton. Hun har tidligere vunnet VM-gull, EM-gull og VM-bronse. Foto: Jacob J. Buchard

Talentstipend til KBK-spiller

Helle Sofie Sagøy (23) mottar årets talentstipend fra Cultiva Ekspress Idrett på 50.000 kroner.

KRISTIANSAND: Helle er et åpenbart medaljehåp til Paralympics 2021, med både VM- og EM-gull i bagasjen. Førstnevnte vant hun allerede som 17- åring.

Med ti treningsøkter i uka er hun en utøver som satser høyt og som arbeider systematisk. Sagøy framhever at hennes fokus er å overse begrensningene, og fokusere på det hun kan gjøre noe med.

Det er første gang badminton er med som idrett i Paralympics. Sagøy, som er ranket som nummer en i Europa og tre i verden, venter skarp konkurranse. 23-åringen, som er født med dysmeli og har protese på høyre bein, startet sin karriere i klubbmiljøet i Klæbu, og har de siste årene holdt til i Oslo. Høsten 2020 valgte hun å fortsette satsingen i Kristiansand. Dette med god støtte fra Norges Badmintonforbund, som satser på Sagøy og paraidretten gjennom egen trener.

Helle Sofie Sagøy i en ballutveksling med landslagstrener Sonja Wåland fra Kristiansand. Foto: Jacob J. Buchard

Sagøy framhever nærheten mellom badmintonsenteret, Spicheren og Olympiatoppen Sør, som optimale forhold til å videreutvikle eget talent, og fremme paraidretten.

Hun hater å tape, noe som blir trukket fram som en viktig egenskap i jakten på gullet.

Vi gratulerer Helle Sofie Sagøy med årets talentstipend på 50. 000 kroner og gleder oss til å heie på henne i Paralympics i august 2021.

Les også:

KBK-spiller imponerte mot verdenseliten