I løpet av fjoråret registrerte begge 669 klipp etter jevn innsats året gjennom. På nettsiden turorientering.no er det en nasjonal og fylkeskommunal kamp om å finne flest mulig turorienteringsposter. Hvert fylke har en liste med de 500 mest ivrige deltakerne.

– Jeg har voksne barn som løper orientering, men selv liker jeg ikke stresset som følger med konkurransen. Da bommer jeg mye. Jeg foretrekker rolige turer i skogen med hunden, sier Aileen Runde og utdyper:

– Da har jeg god tid til å studere kartet, men det hender at jeg bommer da også. Det er en veldig god følelse å kunne gå alene i skogen og stole på egne ferdigheter med kart og kompass.

Runde er også aktiv i Kristiansand Orienteringsklubb på arrangør-siden. Hun synes det er gøy å oppdage nye områder, for eksempel i fjor hadde Marnardal og Vindbjart turorienteringsposter. Runde gleder seg til nye turorienteringsopplevelser i 2021.

foto
Aileen Runde ute på jakt etter nye poster. Her sammen med sønnen David. Foto: Privat

Flemming Olsen, lærer ved Iveland skole, sanket like mange poster som Aileen Runde blant myrer, lyng og kvister.  Olsen har holdt på med turorientering i ti år, og anbefaler denne aktiviteten på det sterkeste:

– Turorientering er en kjempefin aktivitet. Jeg blir godt kjent rundt i fylket og opplever stadig nye plasser. God folkehelse er det også, og meget koronavennlig, sier Olsen.

I løpet av disse ti årene har han møtt mørke natten tre ganger. Selv på varme sommerkvelder blir det mørkt blant mose, trær og innlandsvann når klokka nærmer seg midnatt. Da er det bare å sette seg ned, tenke gode tanker, nyte ro og fred, meditere og vente noen timer til sollyset dukker opp – og fortsette på sin postjakt!  Flemming har for lengst kjøpt inn flere turorienteringsopplegg i 2021, og er klar for nye opplevelser i agdernaturen.

Se hele Agder-oversikten for 2020 her