KIF vant 38-23 over Avaldsnes i Karusshallen lørdag. Hjemmelaget ledet 14-10 ved pause.KIF åpnet svakt og gjestene fra Rogaland holdt nærmest følge med KIF helt til det var gått 20 minutter av første omgang . Da stod det 8-7 på resultattavla. Deretter var det KIF som kontrollerte kampen.

De første minuttene var preget av mye slurv, med dårlige avleveringer og tilsvarende dårlige mottak. Rutinerte skyttere bommet gang på gang. På stillingen 4-4 etter nesten 12 minutter tok KIF-trener Preben Nilsen time-out.

Sløste med mulighetene

KIF sløste bort en haug av muligheter til å få en kontrollert ledelse av kampen, men det var stang ut og manglende konsentrasjon ved avslutningene.

KIF klarte heller ikke godt nok å utnytte overtallsspillet i utvisningsperioden for gjestene, som ble på seks minutter totalt i første omgang.

Kontroll

Etter pause kom hjemmelaget sterkere tilbake, og fikk etterhvert kontroll over kampen.

Etter fem-seks minutter hadde KIF en ledelse på fire mål, og den økte etterhvert, slik at sluttresultatet ble 38 mål for hjemmelaget og 14 for gjestene.

En «seier» med 11 mål i andreomgangen og ti flere mål enn i første, viste at KIF skjerpet seg og fikk bedre kontroll.