Endelig er det vår og våryre lillesandere vil ut og løpe. Det nyoppstartede Flørenesløpet ble startet av løpegeneral for både Skifjell-løpet og Olasheiløpet Thor Bylund og samlet mange ivrige løpere da det ble arrangert for aller første gang forrige mandag. Hver mandag klokken 18:00 løpes det på stier rundt Flørenes.

Dermed er det nå tre løp i de tre mest populære turområdene i Lillesand; Fløresteinen, Skifjell og Olashei.

– Det er jo tre av de fineste turområdene i hele Agder! skryter Bylund.

Thor Bylund er løpsgeneral for både Skifjell-løpet og Olasheiløpet. Foto: Foto: Torolf Kroglund.

16 mai. kan være første milepæl for et litt lengre løp. Da går Skifjell-løpet for tredje år på rad. I fjor var det 128 løpere som deltok på løpet som er initiert av Bylund og overtatt og i regi av Lillesand idrettslag. Løpet har start og mål i Holta og er rundt 6 km langt.

– Hvis man løper mandager i den 3,4 km korte Flørenes-løp løypa danner man jo et godt grunnlag. Så kan man legge inn Skifjell-løpet som en milepæl på våren, og så er selve målet og finalen Olasheiløpet på høsten, sier løpsgeneral Bylund.

Olasheiløpet er i år 9 september. Som før med både kort og lang løype på hhv 9,5 km og 15,8 km15,8. Dette løpet samler flere ivrige skau-løpere fra hele regionen hver høst. Bylund reklamerer også for det ukentlige Espe rundt i nabobygda på Birkeland hver torsdag etter påske, og påpeker at de hardeste lillesands-mosjonistene også løper der oppe.

– Det mangler ikke på incentiver for å komme opp av sofaen og ut i frisk luft og mosjon! ler løpeglade Bylund.

Første mål er altså Skifjell-løpet 16 mai.