Marthe Davidsen Hellevik har spilt i 1. divisjon for Fyllingen sist sesong. Kommende sesong skal hun spille for divisjonskollega Grane Arendal. Hun har skrevet en ettårskontrakt med sin nye klubb, med opsjon på ett år til. Marthe Davidsen Hellevik har spilt i 1. divisjon for Fyllingen sist sesong. Kommende sesong skal hun spille for divisjonskollega Grane Arendal. Hun har skrevet en ettårskontrakt med sin nye klubb, med opsjon på ett år til. Foto: Jurij Kodrun

Juniorlandslagskeeper til Grane

Marthe Davidsen Hellevik (18) har signert for Grane Arendal.

ARENDAL: Marthe blir omtalt som et meget stort keepertalent. Hun har vært en sentral spiller på ungdomslandslaget LK02 siden oppstarten, og har 24 landskamper på aldersbestemt nivå. At hun nylig har valgt å signere for Grane, er vi veldig glad for.

Marthe, kan du si litt om bakgrunnen din; hvor du kommer fra, hvilke lag og klubber du har spilt for tidligere?

Jeg spilte i Bergen Håndballklubb fram til jeg var 16 år og fikk i den perioden også debutere for TIF Viking i første divisjon grunnet samarbeidslag. De siste to sesongene har jeg spilt i Fyllingen, men den siste sesongen har omtrent vært uten kamper grunnet covid-19.

Jeg har i tillegg fått gleden av å være en del av juniorlandslaget LK02 siden oppstarten. Det er veldig inspirerende å få være med og konkurrere på internasjonalt nivå og få oppfølging fra de gode trenerne på landslaget.

Hvorfor valgte du Grane Arendal?

Jeg har valgt å komme til Grane først og fremst fordi jeg har fått et kjempegodt inntrykk av klubben, og håper at jeg får muligheten til å utvikle meg videre som spiller her. Opplegget som presenteres er veldig profesjonelt, med god tilrettelegging fra hele teamet rundt laget.

Luka (Panza, Grane-trener) og hans tanker og filosofi stemmer godt overens med min egen, og derfor tenker jeg at dette er et godt sted å være. Spillergruppa har gjort et veldig solid inntrykk og jeg tror jeg kan passe godt inn her. Jeg gleder meg veldig til å flytte til Arendal og til å bli kjent med de nye lagvenninnene mine.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Hvilke forventninger har du til Grane og Arendal?

Jeg håper klubben vil fortsette sin fine framgang, og at jeg får anledning til å bidra til dette. Luka har vært tydelig på at han har fokus på utvikling og prestasjoner og at resultatene kommer som en konsekvens av dette. Anlegget med flott hall og styrkerom er også veldig inspirerende. Arendal virker som en utrolig koselig by med trivelige mennesker. Jeg forventer naturligvis mer sol enn det er i Bergen, og håper at håndballinteresserte arendalitter stiller på kamp for å heie på oss.

Kan du si litt om dine ambisjoner som håndballspiller?

Mine ambisjoner er å leve som en toppidrettsutøver og jobbe tålmodig for å få ut maks av mitt potensial. Jeg håper på å bli en viktig spiller i Grane i sesongene som kommer og samtidig jobbe godt sammen med de andre målvaktene for å løfte hverandre opp.