Kristiansanderen Tim Remkes (42) utfoldet seg sist helg med snøkiting på Myklevatnet ved Brokke. Kristiansanderen Tim Remkes (42) utfoldet seg sist helg med snøkiting på Myklevatnet ved Brokke. Foto: Tonje Nilsen

Snøkiting rett ved hytta

Det skorter ikke på frihetsfølelsen når du suser av gårde i nysnøen ved hjelp av en kite og et par slalåmski.

Etter å ha vokst opp i Nederland med mange vannsport-aktiviteter flyttet jeg i 2002 med Tonje, min samboer, til Norge og Kristiansand. En av begrunnelsen for valg av landsdel var den umiddelbare nærheten til sjøen og muligheten til å kunne holde på med vindsurfing. 

Etter kort tid i Kristiansand kom jeg inn i det lokale brettseilermiljøet. Det har vært mange fantastiske opplevelser gjennom denne idretten, og etter at resten av familien også har lært seg å vindsurfe, har det blitt til en livsstil. 

Vi har reist mange fine steder i verden med utstyret på slep. Våre to gutter, Sander på 11 år og Kasper på 14 år har blitt introdusert for vindsurfing og vannsportaktiviteter i tidlig alder og det er flott å kunne dele gleden på sjøen med hele familien.

Video av Kasper (14) i aksjon:

Vinteren er lang i Norge og i vinterhalvåret har vi prøvd å opprettholde den aktive livsstilen vi liker med toppturer, snowboardkjøring og langrenn. De siste årene har vi også klart å få inn en «vindbasert» idrett i vinterhalvåret, nemlig snøkiting!

Vi har leid hytte på ulike vinterdestinasjoner i noen år, men har savnet å kunne utøve flere aktiviteter på ett og samme sted, deriblant snøkiting. Etter litt undersøkelse kom vi fram til at Evardalen eller Myklevatnet kunne innfri dette ønsket.

Video av Tim (42) i aksjon:

Nå leier vi en liten tømmerhytte uten vann og strøm som ligger rett ved Myklevatnet. Her er det kite-inn, kite-out, i tillegg til mange fine langrenn- og toppturmuligheter rett fra hytta.

Sist helg var det flotte forhold for sette området ut på prøve. Og det skuffet ikke. Det å kunne suse lydløst av gårde rett fra hytta er bare helt magisk.

Video:

Med kiten høyt i lufta, høyfjellet som viser seg i bakgrunnen og sola tittende fram kan hele familien delta i herligheten med hytta som base. Snøkiting er en super aktivitet som kombinerer action og naturopplevelse på en flott måte.