ØSTRE TOTEN: – Det er alltid gøy å vinne NM-gull, sier en glad Marianne Andersen etter triumfen på o-sportens maratondistanse søndag.

Hun vet hva hun snakker om. Fra før har hun imponerende 23 NM-titler.

Marianne hadde en dårlig åpning på løpet ,og på første meldepost var hun over fire minutter bak teten. Men som den rutinerte løperen hun er, klarte hun å samle seg og etter det løp hun etter eget utsagn et bra løp.

Sekundstrid

Teten overtok hun imidlertid ikke før det gjensto ca. 12 minutter løping i den 16,5 km. lange løypa. Hun vant med ett fattig sekund over Anna Ulvensøen fra Nydalen SK. Ikke ofte det er så tett etter vel to timers løping!

Marianne skrøt av både terreng og løype etter målgang, og virket ikke nevneverdig plaget av at løpet gikk på en av sommerens varmeste dager.

Takle på fjerdeplass

Brage Takle fikk dessverre ikke full klaff, men endte likevel på en fin 4. plass i H19-20. Tredje KOK-løper på start var Dag Blandkjenn. Han hadde heller ikke helt klaff og løp inn til 9. plass i H21.

Nok en Andersen-seier

Lørdag var det norgescup mellomdistanse og her tok Marianne Andersen en klar seier. Etter elgens to seire må hun finne seg i å være blant favorittene til NM-uka neste måned.

– Jeg håper å være med å kjempe om medaljene da også, sier hun.

En som også håper å kjempe om medaljer under NM-uka er Brage Takle. Lørdag ble han ble nr. 3 i H19-20.

Løpene ble arrangert av Toten-troll og løpene gikk på Totenåsen. Terrenget beskrives som typisk åsterreng med åpen blandingsskog med myrer og småvann, god sikt og fremkommelighet med en del stier og noen veier.