Sommer-NM er for klassene 17 år og eldre, hvor øvelsene sprint og fellesstart står på programmet. Dette er da fra klassen hvor alle går med børse på ryggen og skyter stående. Så det er relativt stor utfordring å takle dette for de yngste i klassene K/M 17.

Totalt var det 11 løpere fra Birkenes på startstreken en eller begge dager. Tre av dem reiste hjem med medaljer.

Siri Aas (t.h.) på pallen etter sprintøvelsen.

På lørdagens sprintøvelse hentet Siri Aas hjem bronse i klassen K19 år. Søndag var det fellesstarter. Tor Arild Aas gikk et flott løp og en gnistrende sisterunde og sikret med dette gullet i klassen M19 med to sekunders margin til nummer to.

I menn senior gikk Lars Helge Birkeland inn til bronse 28 sekunder bak vinneren Johannes Thingnes Bø og åtte sekunder bak andremann Henrik L’abee-Lund. Av disse hadde Lars Helge raskest langrennstid, men den til vanlig stabile skytteren fra Birkenes måtte søndag dessverre innom strafferunden to ganger. Mens Henrik hadde en strafferunde og Johannes null runder (20 treff).

Lars Helge Birkeland i løypa på fellesstarten.

Ellers var det mange gode prestasjoner av de øvrige utøverne fra Birkenes. Men skiskyting er en idrett med små marginer, så det viser seg ofte at en trenger noen år med trening og rutine før en klarer å lykkes med alt som skal klaffe under et løp relativt ofte. Det er vel dette som gjør denne idretten så utviklende og spennende både for yngre og eldre utøvere.

Pallen M-Senior Fellesstart. Johannes Thingnes Bø, Henrik Henrik L’abee-Lund og Lars Helge Birkeland.

Er det noen som har lyst til å prøve skiskyting, har Birkenes IL Skiskyting åpen kveld på stadion på Birkeland tirsdag 26. september og 3. oktober kl 17.30-19.00. Dette for dere som er født i 2009 eller tidligere. Ta med mor eller far til stadion på Birkeland og prøv deg i denne idretten! Mer info her