Søndag tok sørlandstraveren sin syvende seier for sesongen da han vant på Sørlandets Travpark.

Sesongene 2016 og 2017 betegner på mange måter ytterpunktene i travtrener Kari Anne Knutsens karriere så langt. Den arbeidsomme Birkeland-jenta slet tungt under fjoråret, hvor stallhestene ikke tok èn eneste seier på 173 starter. Årets sesong kan så langt betegnes som smått eventyrlig, og hovedpersonen i eventyret heter Wayne Brogård.

Den danskfødte vallaken har tent til på en måte få trodde var mulig da han ankom Knutsens stall i fjor høst. I 2017 har den arendalseide 6-åringen tatt utrolige syv seiere på ni starter. Kun kaldblodshesten Helle Spik kan skilte med like mange triumfer dette kalenderåret. Søndag lagde Wayne Brogård hakkemat av skarpskodde konkurrenter da han vant på hjemmebane og rekordforbedret seg til 1.15,2 på mellomdistanse.

Wayne Brogård har vunnet flest løp av samtlige varmblodshester i Norge i 2017. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

– Vi tar ham med til veterinær Ole Einar Sem for en sjekk for sikkerhets skyld i morgen, men jeg tror jo ikke at det er noe galt på ham akkurat, strålte Knutsen etter løpet.

– Jeg må få lov til å berømme stalljenta mi, Ida-Helen Mellingen, som gjør en fantastisk jobb med hesten, sa Knutsen med en voksende klump i halsen.

Også seierskusk Eirik Høitomt var, naturlig nok, full av lovord om sørlandshesten etter løpet.

– Wayne Brogård har først og fremst styrken som sitt våpen, og det er tydelig at Kari Anne og hennes team gjør mye riktig, fastslo landschampionen.

Øystein Tjomsland fulgte opp lørdagens V75-seier med en stalldobbel på hjemmebane søndag. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Øystein Tjomsland viste frem to svært gode debutanter i sin regi, og tok seg av de to avsluttende løpene. Fem år gamle El Viktor var vel forberedt og viste frem 1.24,7 de siste 500 meterne da han vant i overlegen stil på 1.31,0/2140 meter.

– Han var godt trent da han kom, samtidig som de tidligere eierne har tatt ham pent. Vi har satt ham inn i vårt treningssystem og det ser ut til at det skal være fin utvikling i ham, mente Søgne-treneren.

Syv år gamle Loquito Star viste frem både fart og styrke i Tjomsland-debuten. Konkurrentene ble satt sjakk matt da norgesdebutanten la inn 1.15,8 de siste 500 meterne og landet på 1.17,4/2160 meter.

– Han har slitt med en gaffelbåndsskade, men har tålmodige eiere som har gitt oss tid til å bygge ham opp. Han vant med ørehetta spart så det skal være et gir ekstra fremover, fortalte en fornøyd trener og kusk etter løpet.