Det hjalp lite at trioen Christiansen, Aabel og Schultz Hansen scoret fem mål hver. KIF kom aldri inn i kampen mot Lillestrøm. Hjemmelaget kontrollerte gjennom 60 minutter og hadde en ledelse som på varierte fra to til syv mål.Ved pause var resultatet 18-15. KIF klarte å redusere til 18-16 straks etter at andre omgang hadde startet. Men herfra og ut hadde Lillestrøm en ledelse som stort sett varierte fra fem til syv mål.

Elendig uttelling

Det som preget kampen var en elendig uttelling for KIF. Med en scoringsprosent på 57 ble sørlendingene totalt utslått av Lillestrøm som hadde en scoringsprosent på 73. En rutinert spiller som Sebastian Schultz Hansen scoret bare fem mål på 11 forsøk.

Samtidig var kampen preget av en rekke avlåsninger for tekniske feil. Her «vant» KIF med til sammen 13 feil. Det var stangskudd og stang ut. En dag hvor effektiviteten hos kristiansanderne var elendig. Gutta fra Romerike viste at de var et hakk bedre enn KIF. Da de to lagene møttes i Gimlehallen vant Lillestrøm 26-22.

Sløste vekk mulighetene

– Vi sløste vekk mulighetene til å vinne kampen med den elendige uttellingen vi hadde, sier kaptein Sindre Rosseland Sørli etter kampen.

– Vi bommer på åpenbare målsjanser gang på gang. Til tross for en elendig uttelling scorer vi faktisk 26 mål, og spiller periodevis godt i angrep. Samtidig ødela de tekniske feilene, medgir kapteinen.

Vegard Kalstad spilte ikke kampen pga skade.