Idda Ishockeyklubb startet med ett barneparti for fem år siden og vokser seg stadig større. Også i sesongen 22/23 er vi den ishockeyklubben på Sørlandet med flest barne- og ungdomslag i ordinært seriespill. To ungdomslag i nasjonal serie for U15 og U16, samt et U13-lag som deltar i det regionale seriespillet, er noe vi er meget fornøyd med. I tillegg til diverse yngre lag som deltar i turneringshelger.

Disse «småguttene» som startet opp i 2017, utgjør nå kjernen i klubbens eldste seriespillende lag - Idda U16. Etter hvert har det kommet til helt «nye» spillere, som trenerne har inkludert på en forbilledlig måte. På imponerende vis har de klart å få samtlige spillere, både de «nye» og de mer erfarne, til å utvikle seg noe enormt, spesielt de to siste sesongene.

Topper ikke laget

Dette laget er et godt eksempel på at det faktisk ikke er for sent å begynne med en av de mest teknisk krevende idrettene, som 12-åring. Og at inkludering og lite fokus på topping av lag lønner seg. Det viktigste for trenerne er å skape gode lag og ikke bare enkeltspillere.

Hver sesong siden starten i 2017, den gang som et U11-lag, har denne gjengen målt krefter mot lag fra Frisk Asker. I hele fem sesonger har de måttet reise sørover med «sure» tap i bagasjen. Så det var definitivt en revansjesugen gjeng (ti gutter og ei jente) som satte kursen mot Asker lørdag morgen. Der ventet både lørdags- og søndagskamp, i sesongens første bortehelg.

Så langt denne sesongen hadde Idda kun spilt tre kamper. Altså ikke for mange kamper i skøytene. Det var også sesongdebuten for lagets keeper. I det hele tatt - dette var en spent gjeng med «høye skuldre».

Foto: Per Aimar Lundal

Sjokkåpning

Lørdag ble det sjokkåpning fra Frisk Askers side, som gikk opp i ledelsen allerede etter 43 sekunder. Den prestasjonen stod selvsagt Frisk Askers tidligere Idda-spiller, Alexander Aune, for.

Det var en hard og jevn kamp og Frisk ledet etter både 1. og 2. periode. Så mye sto på spill før de gikk i gang med 3. periode. Denne perioden vant Idda U16 2-0 og dro dermed i land tidenes første seier mot Frisk Asker, med sluttresultat 5-4.

Etter en god natts søvn stod søndagskampen for tur. Gårsdagens kamp var glemt og laget tok ikke lett på søndagens oppgave, på tross av gårsdagens seier. Denne gangen ble det sjokkåpning fra Iddas side, som allerede etter 1. periode ledet 3-0. Deretter økte ledelsen gjennom både 2. og 3. periode. Frisk Asker kom egentlig ikke helt inn i kampen, og kampen endte med 6-1-seier til Idda.

Stolte spillere og trenere

Etter fem sesongers forsøk ble det altså to seire i bagasjen på vei sørover.

Dette er en prestasjon klubben er stolte av, ikke minst da laget kun reiste med to rekker (ti utespillere) og én keeper. Keeperen vår holdt et formidabelt nivå og skal en god del av æren. Og med et betydelig færre antall utespillere enn motstanderlaget fra Frisk Asker, sier det alt om hvilken fysikk og fightervilje som bor i disse guttene og ikke minst jenta! Her spilte samtlige Idda-spillere på like vilkår, uten topping av laget - som alltid.

Våre to helt strålende trenere, Uldis Kierpe og Geir Andre Kristiansen, har selvsagt en stor del av æren for både sportslig utvikling, resultater og ikke minst inkludering. Selv om den harde jobben gjøres av spillerne selv.

Idda Ishockeyklubb arrangerte 22. oktober familiedag og samlet 10.097 kroner til TV-aksjonen for Leger uten grenser. Foto: Christer Linder 
Foto: Christer Linder 
Foto: Christer Linder 
23. oktober arrangerte Idda Ishockeyklubb aktivitetsformiddag sammen med KIA Norge for ukrainske familier som bor på mottak. Foto: Christer Linder