Grimstad-skytteren Geir Atle Metveit (i midten) vant lørdag nordisk mesterskap i felthurtig foran Hans Kristian Wear og Ronja Hammervold. Grimstad-skytteren Geir Atle Metveit (i midten) vant lørdag nordisk mesterskap i felthurtig foran Hans Kristian Wear og Ronja Hammervold. Foto: Tom-Vegard Feltstykket

Sørlending til topps i nordisk

Geir Atle Metveit (34) kvalifiserte seg med «bare» sjuende beste tid. I semifinalen ble han nummer fem og kom akkurat videre. Men i finalen ble det full klaff.

Lørdagens triumf var Geir Atle Metveits andre gullmedalje i nordisk mesterskap. Den første kom på liggende øvelsen for noen år siden.

– Dette var kjempemoro. Jeg vant gull i liggende øvelsen i debuten, men dette er faktisk gøyere. Det er topp med gullmedalje, sier Metveit.

Dette innlegget ble først publisert her

Tidligere lørdag sikret han seg bronsemedalje på felten med 42 treff. Han manglet to innertreff for å vinne den øvelsen.

– Jeg har ikke en gjennomføring i dag på tre skudd. Da jeg hadde skutt først i finalen, var jeg sikker på at det ikke ville holde, men håpet på bronse. Dette er kult, sier han.

Han vant finalen med 11.21 sekunder. Det var 40 hundredeler foran Hans Kristian Wear og et drøyt sekund foran Ronja Hammervold. Det var ingen som klarte å skyte tre skudd i finalen. Alle var norske. Tor Arnfinn Homme ble nummer fire, mens John Olav Ågotnes ble nummer fem.

Tre øvrige sørlendinger var med i årets nordisk, nemlig Tor Harald Lund og Peter Sørli fra Søgne Skytterlag og Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand og Omegn Skytterlag. Homme ble nummer fire i felthurtig, og Homme og Sørli tapte omskyting om medalje på bane mot svenske Åhlin.