Gull og håndbrudd for stup-Thelma i Las Palmas

Thelma Baatz Strandberg vant tre-meteren i Pepsi Diving Cup, men pådro seg så en lei skade i hånda. Kristiansand Stupeklubb er på plass i Las Palmas til Pepsi Diving Cup. I år er det rekorddeltakelse på dette stevnet som har med utøvere fra 11 land. På bildet øverst står Thelma i midten med førstepremien for \[…\]

Thelma Baatz Strandberg vant tre-meteren i Pepsi Diving Cup, men pådro seg så en lei skade i hånda.

Kristiansand Stupeklubb er på plass i Las Palmas til Pepsi Diving Cup. I år er det rekorddeltakelse på dette stevnet som har med utøvere fra 11 land. På bildet øverst står Thelma i midten med førstepremien for seieren på fredagens tre meter. Foto: Arne Tellefsen.

Thelma Baatz Strandberg flankert av Emil Ruenes Jacobsen (t.h.) og Mikkel Bentzrud Rasch. Foto: Foto: Arne Tellefsen.

Fra klubben er det Thelma Baatz Strandberg, Emil Ruenes Jacobsen og Mikkel Bentzrud Rasch som er med. Alle har rykket opp en klasse fra i fjor. Mikkel og Emil har gått opp fra yngste junior klasse. Thelma er blitt senior.

For Mikkel og Emil ble det et tøft møte med den nye klassen da disse stuperne var eldre og veldig gode. Emil gjorde en god innsats i tårnet og fikk en tredje plass. Men dette gir dem inspirasjon til å trene videre og de har lyst til å være med å hevde seg i denne klassen senere.

Emil på tredjeplass i tårn i B-klassen. Foto: Foto: Arne Tellefsen.

B-klassen som de stuper i nå er veldig tøff overgang fra c klassen som de var i. De møter stupere som har konkurrert i mange år og som har helt andre forutsetninger en dem når det gjelder trening. Men nå begynner begge to med morgentrening i tillegg til kveldstreningene, så da vil det gi resultater.

Thelma stupte tre meter fredag og vant denne i en meget hard konkurranse. Hun slo blant annet Ekatarina fra Russland, som ble juniorverdensmester i fjor. Hun viste solid stuping og er blitt meget fortrolig med programmet sitt. Hun stupte greit over landslagskravet og kvalifiserte seg til å stupe Grand Prix-konkurransene i år. Vi ser også at EM seniorkravet er innen rekkevidde.

Thelma må belage seg på seks uker med alternativ trening grunnet håndbrudd. Foto: Foto: Arne Tellefsen.

Lørdag morgen, da vi kom til hallen, skulle hun sette seg på tribunen for å se på en av de første konkurransene. Setene på tribunen var ikke festet og de datt ned sammen med Thelma. Hun tok seg for med hånden og fikk et brudd i hånden. Vi kom raskt til sykehus og fikk behandling.

Det kan fort bli seks uker uten stuping, men vi må bare være flinke på annen trening i mellomtiden.