1. Uforglemmelig trening med en av Sørlandets sterkeste menn. Selv i godt voksen alder er Søgne-mannen Are Eivind Brænne fortsatt råsterk og kattemyk.

2. Status: Innrøkt, overvektig og nylig dumpet. Det var ingen tvil om at Nina Marie Lund måtte gjøre noe drastisk. Det gjorde hun. Og er nå i sitt livs form.

3. Vi vinner i hvert fall VM i dobbeltmoral «Når det samme hender i Norge som vi skriker høyrøstet over at skjer i utlandet, graver vi frem det som skal til av nødvendig stråargumenter for å gi oss selv et beroligende moralsk bakteppe for ugjerningene», skriver Martin P. Hoff.

4. Pappa er min beste treningspartner «Jeg er så heldig at jeg har pappa som forbilde og største treningsmotivator. Og han er så heldig at han har en datter som er bedre enn ham i pullups!», skriver Elisabeth Sletten.

5. Muskelbakrus «Jeg er oppskriften på norsk klisjé, en som melder meg inn i gymmen i januar for å forbrenne julelubb, trener fire ganger og ender opp som støttemedlem.», skriver Tine Smith-Hjelmerud.

6. Mitt oppgjør med selvmedlidenhet og rusmisbruk Etter en tung skilsmisse og påfølgende misbruk av piller og alkohol lovet Kjell Eivind Lohne seg selv 1. september 2012 å ta skikkelig tak i sitt eget liv.

7. Ulykken endret livet mitt På sitt tyngste veide hun 117 kilo. Etter en hesteulykke begynte Charlotte W. Knudsen med styrketrening for å holde smertene i sjakk. Det har hun aldri angret på.

8. Endret livsstil etter wake-up call  På sitt tyngste veide Kjetil Nyquist nær 140 kilo som dvask og utrent trafikklærer. Etter en kroppsskanning bestemte han seg for å ta grep.

9. Pornofisering og doping i dagens treningskultur «I dag er kroppsbygging en sexistisk masseindustri som skader unge mennesker.», skriver Marika Lejon.

10. Slik ble jeg hekta på crossfit «Helt ærlig, crossfit er bare grusomt de første gangene. Men holder man ut de første ukene, blir det bare gøyere og gøyere.», skriver Lisa Øgrey Brandsdal.

Les også:

Lokalsportens ti på topp - del 1

Lokalsportens ti på topp - del 2

Lokalsportens ti på topp - del 4