Aktivitetskonkurransen Sprekingen er inne i sitt andre år, og i fjor var det

og

som stakk av med tittelen Sørlandets sprekeste mosjonist på herre- og kvinnesiden. Fiskvik ligger i år på 36. plass mens Breidalen Wulff i helga overtok ledelsen i kvinneklassen, og avanserte til nummer seks totalt.

Sirens ektemann Christian avanserte fredag kveld fra fjerde- til førsteplass på Sprekingen-lista.

– Jeg har hele tiden planlagt å løpe litt mer på sensommeren og høsten. Jeg synes det var gøy å løpe fort i fjorårets Sprekingen-segmenter, og hadde tenkt å trene intervaller før jeg prøvde meg på stadion. Det var det som var målet fredag, da Siren og jeg gikk ut på løpetur. Men så tok vi en tur bortom stadion etterpå, og det gikk litt bedre enn forventet, sier Christian Wulff og legger til:

– Jeg synes Sprekingen er en gøy konkurranse, og liker at du kan vinne uten å være best i noe. Jeg passet på at jeg fikk tatt skisegmentene i vinter, men siden da har jeg hatt fokus på sykling og sykkelritt. Det passer kroppen min best, både med tanke på prestasjon og skader.

Christian Wulff er først og fremst en meget habil syklist, men har også hevdet seg godt i Aurlandsfjellet extreme triatlon 2014. Foto: Foto: Privat.

Tett i toppen

Wulff har nå 1290 poeng på de ni segmentene i løping, sykling og langrenn/rulleski, han og ligger 21 poeng foran

15 poeng bak det ligger

og ni poeng bak der igjen følger Thomas Engebretsen.

er nest beste kvinne med 1030 poeng, og hun er nummer sju totalt. Silje Røynstrand er tredje beste kvinne med 853 poeng, som gir 11. plass totalt.

– Nå må de tre andre sprekingene ut jobbe litt for ledelsen. Jeg tror nok de har litt å gå på ennå. En sånn løpemaskin som Åsland Hansen kan nok klatre en del plassser i de bratte sykkelsegmentene. Og rulleskisesongen er ikke over ennå, minner Christian Wulff om.

Siren Breidalen Wulff har en rekke medaljer fra norsk og nordisk mesterskap i veteran-sykling. Foto: Foto: Privat.

Hans kone Siren forteller:

– Det ble en spontan runde fredag etter en lang dag på jobb. Jeg hadde egentlig ganske slitne bein og var veldig usikker på om leggen skulle holde. Men siden Christian hadde tenkt å løpe, heiv jeg meg med. Jeg løp Jegers først, deretter rulleski og stadion som jeg manglet. Jeg løp ikke mer enn jeg måtte, så det ble en kort økt, men jeg er veldig fornøyd med løpingen. Jeg har lyst til å låne noen bedre rulleski og prøve segmentet på Kongsgård igjen.

Ikke for sent å delta

Per 27. august er det 687 navn som står oppført på resultatlisten til Sprekingen. Som vi har understreket mange ganger: I denne aktivitetskonkurransen er alle vinnere. Klarer du å forbedre din egen tid i løpet av året, har du vunnet over deg selv. Det kan være en like stor seier at en utrent langrennsløper opplever solid fremgang som det er at en supermosjonist befester posisjonen som en av landsdelens sprekeste.

Stikkordet er først og fremst folkehelse, med konkurranseelementet som en ekstra boost for de som ønsker det. Og det er fortsatt mulig å være med, noe du kan lese mer om her.

Les også: