INNSBRUCK, ØSTERRIKE: Best Foot Forward er en konkurranseserie som dekker Europa med nasjonale kval-konkurranser, og i helga ble finalen gjennomført i Innsbruck for alle som kvalifiserte seg dit. Jonas Carlsson, Fredrik Tangerud og Maja Spatscheck var blant de norske som hadde kvalifisert seg, og det kokte i salen da Carlsson vant finale. Konkurransen er veletablert og anerkjent, og det var et ekstremt trøkk og mange tilskuere som fikk med seg finalen.

Jonas Carlsson i aksjon Foto: Hannes Mautner

– Det var bunnsolid skating av de norske i helga, vi har visst om nivået deres i lang i tid, men det er noe annet å få det ut i internasjonale konkurranser. Nå ser vi at det løsner og at de har god plan i gjennomføringen, sier landslagstrener Henning Braaten.

Fredrik Tangerud med et av sine tricks. Foto: Hannes Mautner

Det var ikke bare Jonas Carlsson som gjorde det bra i helgens finale. Fredrik Tangerud kom på 3. plass blant herrene, og Maja Spatscheck kom på 3. plass blant kvinnene. De tre beste i de herreklassen vant, i tillegg til pengepremie, en billett til TampaAM som er den største amatørkonkurransen i verden. Jonas Carlsson og Fredrik Tangerud skal derfor fly over dammen i november og delta på denne konkurransen mot verdenseliten.

– Konkurransen var sykt kul og at jeg klarte å komme hjem seier var jo helt uvirkelig. Det var også ekstra gøy at vi var to fra Kristiansand på pallen. Jeg gleder meg veldig til USA, det blir spennende! Der er planen å få skatet mye og gjort meg klar til konkurranse, sier Jonas Carlsson.

Jonas Carlsson vant blant annet en sjekk på 1100 euro for førsteplassen. Foto: Hannes Mautner