Før bortekampen mot MK var målet vårt klart – avansement til 1. runde i NM. Det klarte vi å få til, og det på en fortjent måte. Etter 120 spilte minutter, der MK skal være glade for at vi ikke scoret seiersmålet i ekstraomgangene, vant vi straffesparkkonkurransen på overbevisende måte. Nå håper vi på cupkamp mot Start om to uker!

Vi åpnet bra i Idrettsparken, og tok ledelsen etter et velplassert skudd fra Benjamin Torsvik. Deretter tok MK over, og to scoringer av grønntrøyene gjorde at hjemmelaget gikk til pause med 2-1-ledelse. I det 78. minutt headet Christian Mathisen inn 2-2 på corner fra Marius Tronstad. I ekstraomgangene var vi klart best, men maktet ikke å avgjøre.

Marius Harv scoret som vår førstemann i straffesparkkonkurransen, mens vår målvakt Olav Ditzhuizen reddet de to første forsøkene fra MK. Når så Benjamin Torsvik, Mikael Engvik og Emil Pedersen (eldstesønn til Steinar) scoret sikkert, kunne Donn-gutta feire seieren i garderoben. Videoen ser du nederst i innlegget.

Jeg kan ikke skjønne annet enn at vi nå blir satt opp til å møte Start i cupens 1. runde. Vigør er det eneste andre 3. divisjonslaget fra Agder som er kvalifisert til NM, og de har møtt Start to av de tre siste gangene de har vært i NM. Følgende andre lag fra Agder spiller 1. runde: Jerv (1. divisjon) og de tre andredivisjonslagene Fløy, Vindbjart og Arendal.

Dersom vi møter Start, blir det andre gang jeg møter min lillebror Steinar til trenerduell. Første gang var høsten 2013, da han var Start 2-trener og jeg var i min første sesong som Donn-trener. Da vant Donn 3-2 etter en frisparkscoring på overtid. Det hadde vært perfekt å gjenta noe slikt i cupen. At Start slår Donn 99 av 100 ganger, betyr lite. I NM kan alt skje.

Vi gleder oss også til å komme i gang med seriespill. Vi har mange nye spillere, og målet er å bli blant de fem beste, slik at vi også spiller i 3. divisjon i 2017. Blir vi blant de fire beste er vi helt sikre, mens de åtte beste av lag nr. fem på tabellen i de 12 avdelingene også får ny 3. divisjonskontrakt. Alle under det på tabellen rykker ned til 4. divisjon, og ingen kan rykke opp til 2. divisjon. Så her er det bare å brette opp ermene og krige like godt som vi gjorde mot MK.