– Min datter er ivrig i fotball. Da ble det naturlig for meg å engasjere meg i Hånes IF – både som trener og leder, sier Pål.

Frode Magnussen har vært leder av gruppa siden høsten 2014.

– Jeg ga beskjed før jul 2016 om at jeg ga meg som leder. Samtidig ville jeg gjerne bidra til det kom noen andre som kunne steppe inn. Jeg sitter her enda, men har heldigvis fått med meg Pål Danielsen på laget, sier Frode.

Samarbeider i overgangen Pål har kun vært med i HIF i noen måneder, og meningen er at Frode og Pål skal samarbeide slik at overgangen blir enklest mulig:

– Frode og jeg har lagt et løp i for å få flere engasjert i og rundt fotballgruppa. Både i et fotballstyre som vi ønsker å etablere, samt i viktige komiteer som fotballgruppa trenger for å fungere på en enda bedre måte. Vi er sikre på at det finnes foreldre og andre som gjerne vil bidra inn mot fotballgruppa.

I tillegg til dette har Pål og Frode allerede begynt å planlegge neste sesong, særlig med tanke på spillere, trenere og ledere.

– Trenerne rundt laget er selve grunnmuren i fotballgruppa sine aktiviteter. De er opptatt med laget sitt 35-40 uker i året, og gjør en uvurderlig jobb med å skape et godt og aktivt trenings- og kamptilbud. Vi håper at vi ved å kunne få et operativt fotballstyre i drift, vil kunne gi alle ivrige trenerne – og lagene deres – en større trygghet og bedre oppbakking.

Barndomsklubben Frode har lang fartstid i HIF, kanskje lengre enn de fleste.

– Fotball har vært en del av livet mitt siden jeg var seks år og selv spilte hjørnefotball i gymsalen på Hånes Skole. Det å kunne se den gleden blant barna i HIF, samt det sosiale utbytte de får av og drive idrett gir meg utrolig mye.

Selv om han nå legger ledervervet fra seg, betyr ikke det at hans engasjement og tilstedeværelse i klubben forsvinner.

– HIF kommer nok ikke til å bli helt kvitt meg så lenge mine to sønner spiller fotball. Det er min barndomsklubb, den står mitt hjerte nærmest. Utenom Liverpool da, legger han til.

– Godt forankret klubb Pål er helt ny i klubben, men har gjennom familie og venner fulgt tett med på aktiviteten i klubben.

– Jeg ser at det er stor og god aktivitet i en stadig voksende fotballgruppe. Det er gøy. HIF har på meg alltid virket som en klubb som er godt forankret i nærmiljøet, og som har gitt barn og unge i bydelen et variert, trygt og godt idrettstilbud.

Pål avsluttet den aktive delen av fotballkarrieren for noen tiår siden.

– Jeg spilte for både Donn og Randesund i flere sesonger. Skader gjorde at den karrieren ble lagt på hylla før jeg fylte 25 år. Imidlertid har jeg for fullt beholdt interessen for fotball, og har alltid vært engasjert som trener og leder. Jeg har nå vært fotballtrener på nær sagt alle mulige nivåer i nesten 30 år. Først drøyt 20 år i Randesund IL, og de siste 7 årene i Otra IL. Nå gleder jeg meg til en spennende fotball-hverdag i ei aktiv og positiv fotballgruppe i HIF, avslutter Pål.