– Det er motiverende at det er så jevnt i toppen, fastslår Wulff.

– For meg som knapt har vunnet noe i mitt liv hadde det vært sabla gøy å ta tittelen, supplerer Eretveit.

Lokalsportens aktivitetskonkurranse Sprekingen, som startet i januar, er nå inne i sin nest sist måned før sammenlagtvinneren kåres 31. oktober. Per 8. oktober klokka 13 har både

og

1212 poeng. Deretter følger

med 1167 poeng, Christian Reinhardt 1138 poeng og Christian Bøen med 1120 poeng. Christian Wulffs kone

er beste kvinne, og hun ligger på en åttendeplass totalt med 837 poeng.

Selv om Sprekingen favner bredt, og sluser inn resultatene fra alle som har registrert seg på strava.com, er det ingen tvil om at kampen om topplasseringene vil tilspisse seg ytterligere de siste ukene.

Lånte konas rulleski

– Jeg fant frem Sirens 30 år gamle rulleski for å komme inn på den rulleski-listen. Hvis jeg får låne noen skøyteski, kan jeg kanskje ta ti plasser til i den konkurransen. Og så har jeg muligens litt å gå på et par av løpesegmentene, sier Wulff og legger til:

– Jeg prøvde nylig å forbedre meg i Høiekleiva. Der ligger det inne 15-20 stykker fra KCK/Sandneslaget under Color Line Tour. Jeg perset med ti sekunder, men klatret ingen plasser. Hadde jeg bare klart 16 sekunder fortere, ville jeg klatret 17 plasser.

Bjørnar Eretveit i front under Hellersdalen Classic i fjor. Foto: Foto: Arnfinn Haaverstad.

Wulff trener mye, i snitt fem-seks ganger i uka. Han har imidlertid et avslappet forhold til denne aktivitetskonkurransen, og har siden starten i januar kun hatt fem-seks treningsturer der målet har vært Sprekingen-forbedring.

Bjørnar Eretveit erkjenner at han har brukt mer vesentlig mer tid enn det på å ligge i toppen av listen. Også han mener han har mer å gå på, og blir glad når han hører at konkurransen avsluttes ultimo, ikke primo, oktober.

– Det gir meg en måned ekstra til å plukke flere poeng, og da har jeg høstformen ordentlig inne også, sier han med et glis.

Tredjemann i tidsklemma

Hans Erik Fiskvik (29), som toppet sammenlagtlisten i juni, sier dette om å ligge på tredjeplass:

– Jeg har faktisk ikke sett på sammenlagtlisten. Om jeg ender på første-, tredje- eller tiendeplass spiller ingen rolle. Jeg har bare gjennomført hvert segment én gang, og de tre løpesegmentene tok jeg på samme dag.

Hans Erik Fiskvik ligger på tredjeplass med 1167 poeng. Foto: Foto: Privat.

Han har nær 200 reisedøgn i året, forteller at det er tidsklemma som gjør at han ikke får prioritert Sprekingen i større grad.

– Men som en aktivitetskonkurranse åpen for alle liker jeg den veldig godt, og du skal ikke se bort fra at jeg kan forbedre mine enkeltresultater hvis bare tiden min til å komme meg ut i løypene strekker til.

Ikke for sent å delta

Per 8. oktober er det 782 navn som står oppført på resultatlisten til Sprekingen. Som vi har understreket mange ganger: I denne

er alle vinnere. Klarer du å forbedre din egen tid i løpet av året, har du vunnet over deg selv. Det kan være en like stor seier at en utrent langrennsløper opplever solid fremgang som det er at en supermosjonist befester posisjonen som en av landsdelens sprekeste.

Stikkordet er først og fremst folkehelse, med konkurranseelementet som en ekstra boost for de som ønsker det. Og det er fortsatt mulig å være med, noe du kan lese mer om her.