Lyngdølen Carl Petter Sommerseth har store ambisjoner som styrkeløfter. Lyngdølen Carl Petter Sommerseth har store ambisjoner som styrkeløfter. Foto: Norges styrkeløftforbund

Vil bli landets sterkeste

Hei. Jeg heter Carl Petter Sommerseth, er 29 år og fra Lyngdal. Jeg er 183 centimeter høy og veier 116 kilo.

UTØVERBLOGG: Jeg er bosatt i Trondheim og er en av Norges beste styrkeløftere. I styrkeløft konkurreres det i knebøy, benkpress og markløft. Det er totalen av antall kg løftet i hver av øvelsene som teller. På NM i styrkeløft 2014 kom jeg på andreplass i klasse -120 kilo.

Idrettsbakgrunn:

Jeg har drevet aktivt med fotball, basket, skateboard og friidrett. Jeg har alltid vært interessert i styrketrening og det å være sterk. Da jeg var 15 år, kjøpte jeg blant annet en benkpress for konfirmasjonspengene som jeg og kameratene trente på. Fra jeg var 15 til han var i begynnelsen av 20-årene, trente jeg sporadisk på benkpressen sin og litt på treningssentre. I 2010 flyttet jeg til Trondheim for å studere. I Trondheim meldte jeg meg inn i en styrkeløftklubb og siden den gang har jeg stort sett brukt to-fire timer fem dager i uken på styrkeløfttrening i lokalene til styrkeløftklubben KK-67. Jeg er og har alltid vært opptatt av en ren idrett og er opptatt av å være et godt forbilde for andre.

Her feirer jeg et markløft i regionsmesterskapet for Midt-Norge tidligere i 2014. Foto: Lise Rønning.

Hva har jeg løftet og hva målene er fremover:

jeg har per i dag løftet 912,5 kilo totalt fordelt på 352,5 kilo i knebøy, 240 kilo i benkpress og 325 kilo i markløft. Målet for 2015 er å løfte 965 kilo totalt to ganger og dermed kvalifisere for landslaget i styrkeløft. Målet er på kort sikt å bli best i Norge i -120kg klassen. På lengre sikt ønsker jeg å bli en av verdens aller beste styrkeløftere.

Følg utviklingen min på www.instagram.com/sterkepetter @sterkepetter