ARENDAL: Dette mesterskapet ble arrangert i Arendal Idrettspark sist helg av Norges Gymnastikk og Turnforbund i samarbeid med Arendals Turnforening. 150 lag fra 25 foreninger med totalt 409 utøvere i alderen 13-17 år, helt fra Mandal i sør til Bardufoss i nord, deltok.

Det har vært en helg med intense konkurranser og flotte idrettslige prestasjoner. Innsatsen og resultatene bærer på ingen måte preg av de siste 20 månedene med pandemi.

Arendals Turnforening stilte med en ung juniortropp i kvinneklassen, sammen med 32 øvrige tropper fra resten av landet. Dette gjorde kvinneklassen til den hittil største klassen i et norgesmesterskap i teamgym for juniorer. I 2019 var det 25 tropper i samme klasse.

Arendals juniorjenter presterte solid i både tumbling og trampett, med vanskelige serier av hopp og få fall og mindre feil. De leverte et flott, synkront frittstående, som også ble kvittert med dagens nest høyeste enkeltkarakter i denne grenen med 18,950 poeng. Samlet sett holdt prestasjonen på alle tre disipliner til NM-sølv, noe som trenere, gymnaster og klubb er godt fornøyd med.

Foto: Lea Kroglund

Resultatoversikt

Teamgym kvinner junior: 1. Oslo 1, Oslo Turnforening. 2. Arendals Turnforening. 3. IL Gneist Teamgym

Miks junior: 1. Beistad 1, Beistad IL 2. STAG turn 3. Sola Idrettslag turn

Teamgym herrer junior: 1. Oslo Turnforening 2. Beitstad IL 3. Holmen Tropp- og turnforening.