Jeg har i hele mitt liv vært interessert i trening og har vært innom mange idretter. Da jeg var 16 år, begynte jeg med styrketrening, som jeg har drevet med helt frem til i dag. Jeg har stort sett trent en kombinasjon av maksstyrke, pumping og relativmuskelstyrke. De senere årene har det gått mer over i maksstyrke.

I 2014 var jeg for første gang tilskuer på NM i enkeltøvelser i Valhalla gym i Tvedestrand. Nivået var veldig høyt og jeg hadde aldri prøvd strongmanøvelser tidligere. Derfor gikk det en stund før jeg valgte å delta selv. Jeg deltok for første gang i desember 2014.

Jeg var med på stokkbenkpress hvor jeg ble nr. 4. og Apollos Axel markløft, som jeg vant med 156 kg. Det ble registrert som norgesrekord. Jeg var fornøyd med egen prestasjon og ønsket å prøve meg igjen neste gang det var øvelser som passet meg. Jeg bestemte meg for å begynne å trene litt grepsstyrke etter NM.

På videoen under løfter jeg Jeg løfter 98,7 kg i pinchgrep (persen min er 103,7 kg):

I 2015 deltok jeg i to NM som kun har resultert i pallplasser. Jeg fikk også en norgesrekord på øvelsen En finger løft med 113 kg. I 2016 var jeg med på NM i grepsstyrke i Stokke hvor jeg ble nr. 2. Jeg satt en offisiell verdensrekord i ironmind blockbuster som er en pinch-øvelse. Etter konkurransen bestemte jeg meg for å være med på EM i grep i Østerrike.

Vi er tre mann fra Norge som reiser nedover til Østerrike førstkommende helg. Vi stiller i tre forskjellige vektklasser. Karl M. Skjelvik i -90 kg, meg selv i -105 kg og Eirik Bruun Ingebretsen i åpen klasse. Jeg har fokusert mye på grep de siste seks månedene. Jeg har handlet inn en del utstyr. Jeg har blant annet alt utstyret som skal brukes under EM, slik at jeg har fått trent spesifikt på hver enkelt øvelse.

Nå har jeg trent grep tre ganger pr. uke de siste to-tre månedene i oppkjøringen til EM. Jeg har kjørt meg litt ned de siste to ukene og kommer til å ta mer eller mindre treningsfri den siste uka før konkurransen. Da satser jeg på at formen er toppet til konkurransehelga.

foto

Jeg er veldig heldig som har en samboer som lar meg få holde på med trening og konkurranser. Vi har ei jente på 1,5 år og venter en gutt 12. juni. Så det er en del hensyn som må tas. Men jeg er fornøyd med treninga jeg har gjennomført frem mot EM. Jeg er veldig usikker på hva jeg kan forvente av meg selv plasseringsmessig. Men jeg satser på å komme på pallen.

Hvis jeg løfter rundt mine tidligere maksløft i hver øvelse, så tror jeg det er en realistisk målsetting. Jeg hadde tidligere verdensrekorden i en av øvelsene, men den ble forbedret med seks kilo for et par uker siden. Det blir vanskelig å slå den i år. Øvelsene vi skal prøve oss i er RT (Rolling Thunder), Captains of crush grippere, Ironmind blockbuster, Silver bullet og Ironmind hub. Dersom noen lurer på hva dette er kan en gå inn på www.ironmind.com.

I tillegg til en pallplass går jeg for ny pers i alle øvelser. For meg er det viktig å sette seg høye mål og heller mislykkes enn å sette lavere mål som en regner med at en klarer. Mislykkes jeg, blir jeg mer motivert for å klare målet neste gang. Jeg er veldig tålmodig og setter meg ofte mål som jeg regner med å bruke fem-ti år på å nå. Grunnen til at jeg ikke har ambisjoner om å vinne EM i år er fordi jeg er såpass ny i sporten. Jeg liker å sette meg høye mål, men ikke mål som er helt urealistiske.

Jeg tror også at Eirik og Karl kommer til å gjøre et bra mesterskap. Eirik er jo verdensmester i grepsstyrke. Dersom det går bra under EM, vil jeg også delta i VM til høsten. Jeg skal også delta på et par NM i Tvedestrand i løpet av året.

Dersom noen er nysgjerrige på grepsstyrke er det bare å følge med på sosiale medier og slenge seg med på NM i Tvedestrand eller grepskonkurranser i inn- og utland. Det er veldig varierende nivå på deltakerne, og det trengs flere utøvere.