Grunnet veiarbeid ble onsdagens løype lagt om like før fellesstartene som startet klokken 18.00. Den omlagte løypa var fra Dønnestad til Vekrysset. Deretter tilbake til Dønnestad. Så til Boen Bruk ved riksvei 41, og deretter tilbake til Dønnestad.

Starten i lang løype.

Lang løype ble 46 km, og kort løype ble 23 km.

Starten i kort løype.

Resultater-ritt-12-Dønnestad-Rundt

Christian Wulff (48)

Hva var taktikken i dag?

-Jeg hadde ikke noen taktikk, men synes det er gøy å prøve å gå i brudd. Da to andre fikk en luke på runde to, så gikk jeg etter. Etter litt virket det som de ga seg og så plutselig hadde jeg 15 sekunder på feltet, og da bare kjørte jeg alt jeg hadde. Og for første gang holdt det helt til mål. Jeg synes faktisk den omlagte løypen var veldig gøy å sykle, for vi møtte hele tiden de andre rytterne, og kunne følge med på differansene.

Hva skal til for å bli en god og sterk syklist?

-Det er mye trening, så klart. Mest rolig langkjøring og litt hardt. Men skal man bli ordentlig god, trenger man å presse seg i konkurranse og da er sykkelkarusellen perfekt. Det er kjempegøy, samtidig som det er knallhardt.

Hva slags egenskaper trenger man i sykling?

-Først og fremst bør man synes det er gøy. Da tror jeg alle kan bli gode og få glede av syklingen. Det eneste du trenger er bein og balanse. For min del har jeg mye glede også ved ikke-konkurranse, både turer og sykling til og fra jobb.

Jan Kristian Frivold (50), deltaker

Hva synes du om ritt her fra Dønnestad?

-Det er et veldig bra arrangement. Det er ei grei løype. Man får prøvd seg på litt av hvert. Det er 1. gang jeg sykler i bedriftsidretten her.

Hva mener du om sykkelmiljøene her i sør?

-Sykkelmiljøene er veldig bra. Arrangørene er gode til å organisere. Jeg er med på sykkelarrangementer i Grimstad. Jeg representerer Grimstad Sykleklubb.

Hva liker du med syklingen?

-Først og fremst det sosiale. Det er gøy å konkurrere selv om en aldri vinner. Og så er det spennende å konkurrere innad i den gruppen som man sykler i.

Jørn Saatvedt (74), deltaker

Hva bør man legge vekt på for å komme i god sykkelform?

-Det er rolige langturer. Og så kan man drive med litt intervalltrening innimellom, 4 x 4. Og så er det viktig med noe bakketrening.

Hva er din sykkelstil?

-Jeg er opptatt av å sykle sammen med andre. Og så er det artig å skifte på å dra. Alt terreng og all vei er god sykkeltrening, selv utfor! Og så bør vi forsøke å unngå uhell og velt. Jeg har selv falt på sykkel og fått noen skrubbsår utenlands, og det har vært på Kreta, på Mallorca og i Frankrike.

Hva mener du om dine egne muligheter på sykkel?

-De eldre er ofte sterke på sykkel, selv om de ikke nødvendigvis er de raskeste. Jeg er i god form, selv om alderen er høy. Hvert år har har jeg som mål å sykle Vätternrundan i Sverige. Det er 30 mil, og jeg har deltatt 22 ganger. Det er over 20.000 startende. Jeg sykler aldri alene. Og så har jeg arrangert sykkelritt før.

Frode Gjengaar (41), arrangør fra Tratec Norcon AS

Hvordan er det lurt å sykle i dag?

-Det blir spennende å se hva skjer i dag. I fjor ble pulje 1 slått av pulje 2, noe jeg ikke tror pulje 1 er interessert i i dag. Tror derfor det blir satt høy fart i første pulje fra start. Den med best bein kommer til å vinne i dag.

Hva vil du si om nivået på syklistene?

-Her i Bedriftssyklingen er alle velkommen. Det er derfor vi har så stort sprik på de som er best form, til de som nettopp er kommet seg ut av sofaen. Slik skal det også være. Alle kan bli med. Derfor vil alle kunne finne en pulje de kan være med i, uansett form.

Runar Flatland (41) til venstre på bildet i bilen, og Terje Henriksen (59) til høyre utenfor bilen.

Songdalen Røde Kors Hjelpekors

Dere har fått nye farger på bilene deres. Hva har skjedd?

-Vi må følge nye krav som settes. Bilene til Røde Kors skal heretter ha hvit farge med rød stripe på.

Hva gjør dere på rittet her i dag?

-Vi setter fokus på sikkerheten, som vi pleier. Vi passer på syklistene. Skulle et uhell være ute, så kan man ringe et avtalt telefonnummer med arrangøren.