Mandag kunne de tidligere elevene fra talentfabrikken på Hellemyr feire sitt andre kretsmesterskap på rad. Det ble jo også toppet med opprykk til 5. divisjon for noen uker siden.

Vi har kun ett tap på to sesonger. Ett tap i siste omgang av en nær perfekt sesong i fjor som resulterte i at vi måtte tilbringe nok et år i 6. divisjon. Vi bestemte oss for å reise oss og revansjere nederlaget denne sesongen.

Og det resulterte i 20 av 20 seire og en målforskjell på 117 plussmål. Det er den beste seiersrekken i divisjonsystemet i Norge, har jeg blitt opplyst om. Og jeg nekter å tro at noen har flere mål enn Leif Otto Paulsen de siste to sesongene! Han kvitterte riktignok ut «bare» 47 mål i år. I fjor ble det smått beskjedne 69 mål.

Den tidligere eliteseriespilleren Leif Otto Paulsen har scoret 116 seriemål for Vigør de siste to sesongene. Foto: Foto: Privat.

Vigør 2 består i første omgang av gamle Vigør-gutter. Yngstemann Jon Kåsa er 18 år og eldstemann Thom Jarle er 48. Flesteparten begynte karrieren med knøtte-fotball på Idda og Hellemyr. Mens noen er tilflyttere og bare fått et brunt hjerte med årene. Vi har en del som har tatt steget ut i profflivet også. Nevner Yngvar Håkonsen , Christer Kleiven, Leif Otto Paulsen, Lars Knutsen, Stian U. Nilsen, Daniel Olaisen og Thom Jarle Thomassen. Må også legge til at vår eminente midtbane-maestro og sportsjef Ruben Kleiven fikk en del u-landskamper. Talentfabrikken har levert, leverer enda og kommer til å levere i mange år framover.

Men i utgangspunktet startet vi Vigør 2 for å samle den gamle gjengen igjen. Samholdet og ikke minst humøret har vært en viktig faktor. Samtidig som jeg har en tropp som ikke mange lag i lavere divisjoner kan drømme om. Det er klasse i alle posisjoner i alle ledd. Og det er alltid 11 vinnerskaller på banen.

Kretsmesterskapet betyr mye for oss! Når vi først har meldt oss på, skulle i hvert fall dette vinnes ble vi enige om. Først fikk vi besøk av et Marnadal-lag som var preget av at kampen gikk midt i elgjakta. Noe vi fra byen ikke skjønner da det nærmeste vi kommer elg er i dyreparken. Men de stilte opp noe redusert og fullførte kampen. Hatten av for det. Det ble imidlertid lett match på Brun arena med 7-1-seier. Det sto hele 6-0 på tavla til pause.

Fornøyde Vigør 2-spillere etter 3-2 borte mot Ekspress. Foto: Foto: Privat.

Så slo Marnadal overraskende Ekspress 2 på hjemmebane 2-1 i den andre kampen. Jakten måtte ha vært over og guttene fra heia hadde fått ny energi. Så da måtte Ekspress slå oss med en god del mål i siste kamp.

Men vi reiste bort til Fevik med et klart mål og tok vår 20 strake seier med 3-2 på overtid! Toppscorer Leif Otto satte det siste etter en god pasning fra Sondre Stormyr.

Som «trener» og sosialiserende lagleder for denne gjengen ønsker jeg å takke alle motstandere for kampen og lykke til neste sesong!