Søgne FK har lange tradisjoner for gode prestasjoner i alderbestemte klasser, men også for vane å «miste» en del gode spillere til større klubber når hornmusikken etter kretsmesterskapene i 16-årsklassene har lagt seg.

19 spillere

Samtidig har klubben de siste årene hentet opp mange talentfulle gutter fra juniornivået for å bygge en ny A-lagstropp. Konsekvensen har naturlig nok blitt en litt mer tilfeldig satsing på juniornivået. For sesongen 2016 er det lagt en annen plan, og 19 spillere fra fire årsklasser er denne uka på treningsleir utenfor Alicante i Spania som en del av oppkjøringen til sesongen. Søgne skal i 2016 sparke fra seg i juniorklassen!

Før laget pakket kofferten for en uke med varmt vær og oppkjøring til sesongstart, var vinterens kvalifisering til 1.divisjon gjennomført med suksess. Våg var også spilt av banen med 7 – 1 i i første runde av NM. Jørn Lauvsland, som er hovedtrener for Søgne G19, er fornøyd med resultatene av kvalifiseringsspillet i vinter, men ser fram til å fokusere 100% på trening og lagbygging under Spania-oppholdet.

Jørn Lauvsland og hele Søgne FKs G19 lag på vei til kamp i Alicante tirsdag kveld.

Forstyrrer

– Kvalifiseringskamper midtvinters forstyrrer oppladningen til sesongen, men nå tar vi mye igjen med en skikkelig treningsleir. Her kan vi kombinere fokus på lag, spillesekvenser og enkeltspillere på en helt annen måte enn hva vi klarer gjennom kalde vinteruker der treninger må vike for kvalifiseringskamper og dårlig vær ofte ødelegger baneforholdene, sier Lauvsland.

Laget har ambisjoner om en god sesong, men trenerteamet fokuserer også på den sosiale delen av fotballen.

Fokus

– Et positivt miljø som både inspirerer til trening og samhold er nøkkelen til å bygge en solid gruppe i en fase av ungdomstiden der mange vil komme til å nedprioritere fotballen noe. En juniortropp i en breddeklubb må ha et solid tilbud til de med høye ambisjoner på fotballbanen, men samtidig legge til rette for skikkelig fokus på skole og andre interesser, fortsetter treneren.

Søgne spilte tirsdag kveld treningskamp mot et lokalt juniorlag fra Alicanteområdet. Det endte med 1-3-tap for Torrevieja i en morsom kamp. Alle Søgnes spillere fikk én omgang hver og det ble levert mye godt spill. Onsdag ble det 0-1-tap for Almoradi, og lørdag reiser laget hjem til Norge.