– Dette var viktig og deilig for selvtilliten. Jeg har tenkt, tenkt og tenkt, gliser Jørg William Fiala Gjermundnes til like etter kampslutt i Sparebanken Sør Amfi.

Vi må helt tilbake til hjemmekampen mot bortekampen mot Kolstad – i 4. runde i NM – for å finne den siste av mange gode kamper for den unge kristiansanderens del i ØIF-drakta.

– Får du for mye ansvar?

– Jeg må ta ansvar, og det er deilig å vise meg selv og publikum en slik kamp som dette igjen. Jeg er fremdeles ung og det vil komme noen dårlige kamper av og til. Det må jeg regne med, men målet er å ha så få dårlige kamper som mulig, naturlig nok, forklarer han.

Det er liten tvil om at 20-åringen har vært langt nede i tankeboksen etter borteoppgjørene mot PAUC, Elverum og Kolstad.

– Først og fremst har jeg analysert feilene som er gjort. Mot Halden var vi mer lojale til avtalene og spillet vi var enig i på forhånd, hvis man ser bort fra de første 20 minuttene.

– Det er vel ikke så galt å igjen treffe på skuddene mot en så sterk målvakt som Morten Nergaard?

– Absolutt ikke! Det er rett og slett deilig å være tilbake når man har skutt hull på en så god målvakt som han er, sier Fiala Gjermundnes om den tidligere Elverum-målvakten.

ØIF-trener Andre Jørgensen Hofstøl følger opp:

– Ufattelig deilig. Gutta responderte på de enkle beskjedene de fikk i den første timeouten. Da løsnet det.

PS! Jørg William Fiala Gjermundnes’ far, Jørg Are Gjermundnes, var assistenttrener da håndballkvinnene til Våg (Vipers) tok sølvmedalje i cupen i 2012.