Det var 18 år gamle Brage Takle som løp 1. etappen. Til tross for at han var en av de yngste i feltet, løste han oppgaven perfekt. Han lot seg ikke stresse av alle de andre løperne rundt seg, men konsentrerte seg om sitt løp.

– De andre løp ikke så fort som jeg hadde trodd, og jeg er godt fornøyd med løpet sa Brage etterpå.

Han kom inn som nr. 11 og var 2,29 min bak teten, og sendte Håvard Wedege ut på 2. etappe.

foto
Håvard Wedege (f.v.), Dag Blandkjenn og Brage Takle var strålende fornøyd med pallplass i NM. Foto: Ingvild Mulen

Knalletappe

Håvard, som for øvrig er trener for Brage, leverte en omtrent perfekt etappe, og løp laget opp til en 3. plass kun 1,37 min bak teten.

– Det var veldig gøy å få til en så god etappe, men det var litt merkelig, for jeg så nesten ingen andre løpere en Lukas Liland fra Nydalen, oppsummerer Håvard.

Dermed var KOK-guttene plutselig med i medaljekampen da Dag Blandkjenn løp ut på siste etappe. Dag var den eneste av guttene som hadde turt å snakke om medalje før start, og nå var alt opp til ham!

Først på siste

Dag og Jon Aukrust Osmoen fra Nydalen fulgte hverandre gjennom hele etappen, og hadde nesten samme gaflinger. Ved passering arena tok Dag et lite «hvileskjær» og la seg i ryggen på Jon ut på den ugaflede siste delen av løypa. Ut av nest siste post klarte Dag å sette inn det avgjørende rykket og kom de nødvendige meterne foran til siste post.

Dermed kunne Dag spurte KOK inn til den første senior stafettmedaljen siden 2012.

– Jeg hadde jo troa, men det var veldig deilig da jeg skjønte at jeg kom til å klare det, smilte Dag etter målpassering.

Så da var det bare å slippe jubelen løs for den store KOK-gjengen som var på samlingsplass. Bronsemedaljen til KOK var utvilsomt stafettens store overraskelse!

På direkten

Dermed ventet intervju direkte på NRK1 for KOKs bronsevinnere før de fikk sine velfortjente medaljer. En fantastisk avslutning på en flott NM-uke i Kilebygda ved Porsgrunn. Hvis du ikke fikk med deg TV-sendingen direkte, så anbefales særlig avslutningen og intervjuet med løperne våre – Orientering – NM – stafetter – NRK TV

KOK 2. lag med Sebastian Daland, Christian Bøen og Vegard Danielsen ble nr. 23 og fikk premie, og KOKs 3. lag med Trygve Børte Nomeland, Eirik Heddeland Martens og Holger Hott ble nr. 33.

foto
KOKs 2. lag med supportere, f.v. Sebastian Daland, Christian Bøen og Vegard Danielsen. Foto: Ingvild Mulen

Eventor – Offisiell resultatliste for NM stafett (orientering.no)