Wiktor Serwatka (17) fra Vennesla hoppet i Gimlehallen sist torsdag 15 flere krysshopp i løpet av ett minutt enn den gjeldende verdensrekorden.  Wiktor Serwatka (17) fra Vennesla hoppet i Gimlehallen sist torsdag 15 flere krysshopp i løpet av ett minutt enn den gjeldende verdensrekorden. Foto: Privat

Slo verdensrekord med hoppetauet

Etter å ha trent daglig siden i fjor sommer klarte jeg nylig å hoppe 109 krysshopp med hoppetau på ett minutt.

Nå venter jeg på godkjenning fra Guinness Worlds Records på at verdensrekorden er min. Jeg føler meg trygg på at det går i orden, ettersom rekorden ble gjennomført med to øyevitner og to tellere til stede, filmet med fire kameraer og jeg har sendt inn over 70 filer til Guinness.

Det var i fjor sommer at jeg fikk ideen om å slå verdensrekorden til Amit Pal, som i februar 2019 hoppet 94 ganger i New Delhi i India. Siden den gang har jeg trent daglig, og jeg har i tillegg syklet og løpt en del for ytterligere å forbedre styrken i beina. Jeg startet med å hoppe så mange krysshopp jeg klarte på ti sekunder, økte så til 20 sekunder og jobbet meg videre fram mot ett minutt. Jeg har flere ganger satt uoffisiell verdensrekord og har 112 dobbelthopp/crossovers som personlig rekord.

Her hopper jeg 109 krysshopp på ett minutt i Gimlehallen:

Til lørdag skal jeg delta i UKM hjemme i Vennesla. Om jeg klarer 108 hopp eller mer der vil jeg være veldig godt fornøyd. Jeg har et par verdensrekorder til i tankene framover. Den ene er å hoppe fler enn 94 doble krysshopp på ett minutt. Den andre, som nok vil kreve mange års trening, er å slå Frank Olivieris bragd på 10.709 dobbelthopp uten bom, satt i New York i 1988. For å klare det, må jeg holde på rundt to timer i strekk. Persen min hittil 2182 dobbelthopp uten bom.