Gimletrolls damelag før trening på Sør Arena tirsdag denne uka. Bak fra venstre: Line Sannæs Kristiansen, Sigurd Hagen (trener), June Tønnesland Johansen, Eline Mykland Svendsen, Miguel Freitas (hovedtrener), Emma Sannæs Kristiansen, Martine Mæhle, Kenneth Solheim (trener), Erica Nystøl, Håvard Rygg (trener), Marie Knutsen, Karoline Fredriksen, Isabella Hayes (trener) og Jelena Tanaskovic. Foran fra venstre: Rebecka Rosenborg, Sophia Modalen, Sunniva Skuggevik, Maja Kronborg, Thea Ingebretsen, Martine Trollsås Fenger, Maria Skogen, Karen Olsen, Helene Vågsvoll, Malin Skomedal, Stine Alida Wahlin Hansen, Lena Solheim og Leah Nygaard. Ikke på bildet: Linn C Farbergshaven. Gimletrolls damelag før trening på Sør Arena tirsdag denne uka. Bak fra venstre: Line Sannæs Kristiansen, Sigurd Hagen (trener), June Tønnesland Johansen, Eline Mykland Svendsen, Miguel Freitas (hovedtrener), Emma Sannæs Kristiansen, Martine Mæhle, Kenneth Solheim (trener), Erica Nystøl, Håvard Rygg (trener), Marie Knutsen, Karoline Fredriksen, Isabella Hayes (trener) og Jelena Tanaskovic. Foran fra venstre: Rebecka Rosenborg, Sophia Modalen, Sunniva Skuggevik, Maja Kronborg, Thea Ingebretsen, Martine Trollsås Fenger, Maria Skogen, Karen Olsen, Helene Vågsvoll, Malin Skomedal, Stine Alida Wahlin Hansen, Lena Solheim og Leah Nygaard. Ikke på bildet: Linn C Farbergshaven. Foto: Emma Sannes Kristiansen

Gimletroll har opprykk i blikket

Etter historiens lengste sesongoppkjøring er Gimletrolls damelag mer enn klar for å starte opp igjen i 2. divisjon.

KRISTIANSAND: Sesongen 2020 ble spolert av covid-19, men laget og trenerteamet skal berømmes for at de har stått i situasjonen på en fantastisk måte.

Spillergruppa har i denne perioden utviklet en god mentalitet og lagmoral som vi er helt sikre på vil komme til sin rett når serien kommer i gang. Ryktene sier at Gimletrolls damelag aldri har sett sterkere ut.

Spillergruppa er og har vært stabil gjennom sesongoppkjøringen, og vi har nå en spennende tropp med noen erfarne spillere, blandet med en stor gruppe nye og unge lovende spillere fra egne rekker og lokalt i Agder.

Oppvarming før en av januar-treningene på Sør Arena. Foto: Privat

Gimletroll gleder seg til sesongstart, selv om det ikke er fastsatt en startdato ennå. Spillerne kan etter de gjeldende koronareglene trene sammen utendørs, men de over 20 år kan ikke spille med kontakt. Innendørs er det bare de under 20 år som for tiden kan trene sammen. Det gjør det hele vanskelig for trenerteamet, som må dele spillerne inn i unaturlige grupper hva gjelder kamptrening.

Dette er en krevende situasjon som vi håper løser seg snart. Først at alle får trene med kontakt igjen, og så at vi kan få noen treningskamper med fullt mannskap.

Årets serie blir tøff, og vi vil tidlig få svar om vi er i rute. Vi skal møte hele fem av eliteseriens rekruttlag, som garantert betyr at vi møter flere spillere som holder meget høyt nivå, spesielt når vi spiller bortekamper.

Stabilt trenerteam

Trenerteamet har vært stabilt og de fleste er nå klar for sin andre sesong. Hovedtrener Miguel Freitas er med videre og har fått med seg Kenneth Solheim, Håvard Rygg, Sigurd Hagen og nå sist Isabella Hayes på laget. Det satses hardt og målet er opprykk til 1. divisjon. Det var målet også i fjor, i en sesong som altså ble spolert.

Fra venstre Sigurd Hagen, Isabella Hayes, hovedtrener Miguel Freitas, Kenneth Solheim og Håvard Rygg. Foto: Privat

Oppkjøringen til sesongen har vært god, og vi er glad for å kunne trene på Sør Arena under perfekte forhold. Og nye spillsystemer begynner å sitte for en entusiastisk spillergruppe.

Årets stall er stor og solid med en bruttotropp på over 20 spillere. Selv med sentrale spillere ute skal vi kunne holde et jevnt og godt nivå gjennom sesongen.

Vi gleder oss over at klubben nå er tilnærmet jevnt fordelt på kvinne- og herresiden i antall spillere. Gimletroll er en av klubbene som kan vise til god utvikling for kvinnefotballen, for over 45 prosent av våre medlemmer er kvinner, og det er vi stolt av.

God rekruttering

Det rekrutteres og jobbes godt i lagene under damelaget, og vi har mange spennende og store kull som med riktig utvikling og tålmodighet kan bidra til å bygge opp egne bærekraftige lag på damesiden.

Vi skal i år også ha lag i alle klasser på jente- og damesiden. Og vi er med i kvalifiseringen til NM både i jenter 16 og jenter 19.

Martine Fenger er en av de nye og meget lovende spillerne som nå er tatt opp i dame A-stallen. Foto: Privat

Klubben har fått opp mange spennende spillere fra egne rekker som er med på å bidra til den stabiliteten vi har hatt. Martine Fenger er en av de nye og meget lovende spillerne som nå er tatt opp i dame A-stallen. Hun har også vært inne på sin første landslagssamling.