UTØVERBLOGG: Jeg har alltid vært fascinert av sterke mennesker og begynte å trene styrke som spinkel 19-åring på rett under 55 kilo. Jeg startet med benkpress, ettersom min storebror Kim Andre er et råskinn i den øvelsen. Han har vunnet NM-gull i stokkbenkpress, da han løftet 170 kilo med bare 78 kilo kroppsvekt. Min kroppsvekt nå er for øvrig 75 kilo og jeg er 177 centimeter høy.

Jeg ble hekta på strongman i 2014-2015 og har bare blitt mer «besatt» med tiden. Siden 2017 har jeg kjøpt jeg inn og laget eget utstyr og i tillegg har jeg en god kompis som har en låve jeg kan trene i. Ved siden av min assistentjobb ved sjuende trinn på en barneskole strukturerer jeg dagene mine for å best mulig i strongman.

Min første konkurranse var i 2019, sammen med en kompis i Valhalla i Tvedestrand. Der møtte jeg mange flotte folk og jeg har fått mange venner gjennom sporten allerede. Jeg fikk min debut i Norges sterkeste mann under 80 kilo i fjor. Da kom jeg på fjerdeplass av seks utøvere, noe jeg er veldig godt fornøyd med.

Fra Norges sterkeste i fjor. Foto Silje Stellander

Jeg har ennå en lang vei og kan forbedre meg i alt, særlig hva gjelder rå styrke. Jeg har god tid og satser på å være på mitt sterkeste om 10–15 år. Jeg tror ikke du varer lenge i denne sporten om du har dårlig tid. Tren hardt, hvil godt og vær tålmodig! Min største fordel er lidenskapen, hvor mye jeg bare elsker å trene og stadig forbedre meg. Målet er utvilsomt å vinne Norges sterkeste mann i min klasse, og det skal jeg gjøre på rent vis.

Fra Norges sterkeste i fjor. Foto Silje Stellander
Slik ser mitt hjemmegym i Kvinesdal ut. Foto Privat