– Som det konkurransemennesket jeg er, er dette stas, sier Wulff.

– Definitivt gøy å vinne etter lenge å ha vært nummer tre på sammenlagtlisten, konstaterer Fiskvik.

De to friskusene fra Kristiansand (Fiskvik er opprinnelig fra Hedmark, men har bodd i Kristiansand de siste ni årene) var best sammenlagt blant damene og herrene i Lokalsportens aktivitetskonkurranse Sprekingen. Wulff kom tidlig godt i gang i langrenns-/rulleskidelen, og har fulgt strålende opp i sykling og i løping. De siste dagene før konkurransen ble avsluttet 31. oktober passerte hun Barbro Engebretsens sammenlagtsum i de tre løpesegmentene, og endte dermed opp med storeslem ved å vinne alle tre delkonkurransene og Sprekingen sammenlagt blant kvinnene.

Wulff ble også nummer seks totalt, med bare fem menn foran seg på listen. Nevnte Engebretsen ble nummer to med 603 poeng, mens hennes svigerinne Inger Engebretsen ble nummer tre med 406 poeng.

– Det er mye tettere i dameklassen enn hva poengene tilsier, siden vi står på samme liste som mennene. Inger er sykt sprek, men har ikke deltatt i langrenn. Og Barbro kunne garantert hanket inn mer poeng hvis hun hadde satset hardere, understreker Wulff.

Bent-Inge Bakke (40) fra Søgne var best sammenlagt i de tre sykkelsegmentene Drivenes, Høiekleiva, Urdalen. Her er han ute sammen med sønnen Marius (15). Foto: Foto: Privat.

Hans Erik Fiksvik vant delkonkurransen langrenn/rulleski med 12 poengs margin på Åsmund Strandgård, og vant Sprekingen sammenlagt blant herrene med 1287 poeng. Christian Wulff ble nummer to med 1269 poeng og Bjørnar Eretveit nummer tre med 1205 poeng.

– De to har absolutt vært gode konkurrenter. I tillegg er det mange andre utøvere fra Sørlandet som kunne slått meg sammenlagt om de hadde stilt opp i alle segmentene, påpeker Fiskvik.

Lillesandmannen Ståle Gjelsten (27), som nylig ble nummer tre i Svalandsgubben, var best sammenlagt i de tre løpesegmentene Lysløype i Baneheia, Strandpromenaden og Kristiansand stadion. Dette bildet er tatt fra NM i orientering i fjor. Foto: Foto: Per Ivar Skinderhaug.

Han nevner blant annet Søgne-mannen Bent-Inge Bakke, som nøyde seg med å være best sammenlagt i de tre sykkelsegmentene. Verken i langrenn eller i løping stilte Bakke i år. Løpekonkurransen ble vunnet av Ståle Gjelsten fra Lillesand.

– Jeg tipper jeg ville vært inne på topp ti-listen sammenlagt hvis alle kanonene her på Agder hadde deltatt i Sprekingen. Vi får satse på at flere blir med i 2017, både de aller sprekeste og de som ikke er like konkurranseorienterte, sier Fiskvik.

Han legger til:

– Jeg vil gjerne takk min samboer Anette Follerås som har latt meg trene så mye. Jeg har vel loggført 300 økter på Strava hittil i år.

I år har 792 personer blitt registrert med deltakelse i Sprekingen. Målet for 2017 er å bikke et firesifret antall deltakere, og budskapet er det samme: I vår konkurranse ønsker vi å favne så bredt som mulig. Det kan være en like stor seier at en utrent langrennsløper opplever solid fremgang som det er at en supermosjonist befester posisjonen som en av landsdelens sprekeste. Stikkordet er først og fremst folkehelse, med konkurranseelementet som en ekstra boost for de som ønsker det.

Lokalsporten ønsker også innspill til eventuelt nye segmenter. De kan sendes til på mail til rune.stensland@fvn.noeller på Facebook Messenger til Rune Stensland i Fædrelandsvennen.

PS! Årets premier er et Kvadraturen gavekort på kr 1000 til hver av hovedvinnerne. De seks delvinnerne får hver et Kvadraturen gavekort på 300 kroner.

PPS!sprekingen.no kan du sjekke alle resultatene.