– Min innsats er uinteressant, det viktigste er å vinne kamper. Nå er det tungt, med mye skader og få spillere på trening, og at vi sliter litt defensivt, sa Mathias Christiansen.

Midtbacken ble kåret til KIFs beste spiller etter 26-27-tapet på bortebane for Stord Elite søndag.

Jevnere enn det burde ha vært

Strengt tatt var dette en kamp KIF burde ha vunnet. Stord Elite er et antatt svakere lag, som ligger lenger ned på tabellen og som ble slått 30-22 i Gimlehallen i oktober. Til pause ledet da også Kristiansand-herrene med ett mål, 11-12.

Men håndball kan være like uforutsigbart som været på Vestlandet. Dette skulle vise seg å bli en kamp der lagene kom til følge hverandre tett.

Siste fem minutter avgjorde

Mathias Christiansen mener marginene gikk i mot KIF denne gangen, spesielt med en utvisning og straffe på slutten som ødelegger for sørlendingene.

Hendelsen midtbacken referer til oppsto da fem minutter gjensto. Stillingen var 23-24 i favør KIF, da Bendik Holstad fikk en utvisning. Vertene scoret på straffe og la på ytterligere ett mål til i overtall og så enda ett, før KIFs Christoffer Ryder Lislevand sørget for at det sto 26-25 på tavla. Det var drøyt to minutter spilletid igjen, en liten evighet i håndball. Men da det gjaldt som mest, kom ikke de forløsende ballene som kunne sette KIF tilbake i førersetet.

GOD TRØST: Hva passer bedre enn fastelavnsboller på en fastelavnssøndag med lang vei hjem. En håndballmamma sørger alltid for at KIF-herrene får kake etter kamp. Mathias Christiansen serverer i bussen. Foto: Foto: Privat

Drøyt halvminuttet før slutt tok vertene timeout, kom tilbake på banen og knuste gjestenes drøm om i hvert fall å ta med seg ett poeng hjem. At bestemann Christiansen scoret sitt sjette mål to sekunder før slutt ble en fattig trøst i en kamp som altså endte 27-26.

Slått, men ikke utslått

– Nå må vi manne oss opp og gjøre oss klare for neste kamp. Vi må ut og slåss igjen. Vi er veldig klare for å revansjere tapene vi har hatt nå, sier KIF-profilen.

Søndag 5. mars møter KIF Håndball serieleder Sandnes hjemme i Gimlehallen. Sist lagene møttes i Vågen idrettshall 23. oktober ble det uavgjort, 24 -24.

KIF ligger på 7. plass på tabellen med 16 poeng.