Det blir garantert spennende når erkerivalene Fløy og Vindbjart barker sammen. Kampene de siste årene har vært nervepirrende så det holder.

Fjorårets oppgjør i serien endte med 4-3 seier til Fløy etter at det stod 3-0 etter 90 spilte minutter. Dramatikken var ikke slutt med det. Vindbjart protesterte i ettertid på at Fløy hadde brukt en uberettiget spiller, og ble til slutt tilkjent seieren.

I 2015 vant Vindbjart 1. runde i cupen etter en dramatisk straffesparkkonkurranse. der mange mente at Fløy fikk underkjent en scoring som var over streken.

Se videofremføringen av Fløy-låten Sørlandets stolthet her:

Ole Fredrik Thorsen sier følgende om låten, som er skrevet av Rægestimen:

-Vi på videoen er alle i førstegangstjenesten ved grensa til Russland, og jeg som Fløy-gutt på min hals følte for å dra i gang en Fløy-sang med gutta fra Trondheim, Bergen, Oslo og Tromsø. Den ble nydelig!

Vindbjart er favoritt

Som kjent rykket Fløy ned i 3. divisjon foran årets sesong, mens Vindbjart berget plassen i 2. divisjon. Fløy har imponert så langt i sesongen med gode treningskamper, og seier i de to første seriekampene. Vindbjart har en seier og ett tap i de første, og er nok favoritter på grunn av divisjonsforskjellen.

Men Fløy-trener Mattias Andersson og assistent Nikola Trajkovic er sammen med spillerne optimister foran onsdagens kamp, og tror på en jevn kamp som vipper i Fløys fordel.

Omar Markovic må stå over oppgjøret etter at han fikk tre kampers karantene etter utvisning i sist seriekamp. Erlend Skagestad står over på grunn av skade. Ellers er William Okalla og Pelle Sigurdsen tvilsomme på grunn av skader og sykdom.

Store endringer

Begge lag har hatt stor utskifting i spillerstallen foran årets sesong, slik at for mange blir dette oppgjøret en ny opplevelse, uten at det går ut over intensitet og glød.

Ellers blir det garantert liv på tribunen med supporterklubbene Rægestimen og Laksetrappa. Kampen blir for øvrig sendt på NRKs nett-TV, og det vil bli gjort opptak til NRK’s kveldssending med høydepunkter fra cuprunden. Fløyvenn Davy Wathne har også meldt sin ankomst for å overvære klassikeren.