Spydkasteren Myron Weinberg (21) fra KIF Friidrett var sist helg i aksjon for Norge i lag-EM i Romania. Spydkasteren Myron Weinberg (21) fra KIF Friidrett var sist helg i aksjon for Norge i lag-EM i Romania. Foto: Skjermdump

Får en ny sjanse på EM-kravet

Jeg var svært nær å klare kravet til U23-EM sist helg. Lørdag prøver jeg meg på ny.

UTØVERBLOGG: I mitt første kast i lag-EM i Romania sist helg landet spydet på rundt 72 meter. Det hadde vært både personlig rekord og bedre enn kravet til U23-EM. Dessverre var kastet hårfint dødt.

Men jeg fikk til noen gode, gyldige kast i dette stevnet. To kast over 68 meter og ett på 69,16 meter. Det er sesongbeste og bare 61 centimeter bak min pers. Det ga tiendeplass i konkurransen.

Nå til helga har jeg siste mulighet til å klare kravet til U23-EM. Det blir trolig på et stevne hjemme i Kristiansand. Det hadde vært veldig moro å klare kravet, men ingen krise om det ikke går. I så tilfelle er det NM i Kristiansand 10.-12. september som er årets store mål.

Det var bra at Norge klarte å holde seg i 1. divisjon etter stevnet i Romania, selv om vi manglet Ingebretsen-brødrene og Karsten Warholm. Vårt lag ble nummer ni med 243 poeng. De to lagene som rykket opp - Tsjekkia og Hviterussland - endte med henholdsvis 320,5 og 315 poeng, mens det var god avstand ned til ellevte- og tolvteplasserte Romania og Estland, som rykket ned.

Sørlendingene Ingvild Meinseth (nummer ni på 4x100 meter stafett), Even Meinseth (nummer fem i b-finalen på 100 meter og nummer fem på 4x100 meter stafett) og Amalie Sæten (femteplass på 1500 meter) leverte fine prestasjoner i dette lag-EM.